Rukometašice Budućnosti danas su otputovale u Švedsku gdje će ih u subotu sačekati Savehof u četvrtoj rundi glavne faze Lige šampiona.

Protivnik je poznat, „plave” su 25. januara na startu nove runde slavile u Podgorici 30:25. U dobroj partiji golgeterski su odskočile Jovanka Radićević sa 10 i Milena Raičević sa osam golova.

- Savehof je odigrao nekoliko dobrih utakmica kod kuće. Imali smo priliku da ih upoznamo, znamo šta nas čeka i vjerujem da će nam pomoći pred Đer da uđemo u takmičarski ritam. Nadam se da će i djevojke, a većina njih će igrati, iskoristiti šansu. Treba iskoristiti zajedničke momente za ono što dolazi reprezentativno i klupski u martu i aprilu. Vjerujem da ćemo uspjeti u kvalifikacijama i u četvrtfinalu, onda se okrenuti maju, a nakon toga Olimpijskim igrama - rekao je Dragan Adžić.

Adžić ne razmišlja o potencijalnom rivalu u četvrtfinalu Lige šampiona.

- Četvrtfinala će biti najjača. Kvalitet se, čini mi se, raširio, više je ulaganja u ženski rukomet, što pokazuje Brest. Francuski tim je dominantan u dosadašnjem dijelu Lige šampiona. Ne bavimo se ovim segmentom, već samo sobom. Znam da imamo velike rezerve, ali i dosta problema sa hroničnim povredama. Vjerujem u sve što radimo i vjerujem da ćemo uspjeti i ovo da prebrodimo, a onda se sredinom aprila radovati kompletnom uspjehu reprezentacije i Budućnosti.

Budućnost će oslabljena u subotu protiv Savehofa. Nedostajaće sa gola Marina Rajčić i Majda Mehmedović. Šansu će dobiti, kao i u prethodnom meču sa Krimom, mlada Nađa Kadović. Poslije kraće pauze vratila se Katarina Džaferović, a u sastavu je i Ivana Godeč.

Pratite nas!