Rad i samo rad potpisuju uspjeh do kojeg nema prečica. Sa ovakvim razmišljanjem u ovu, ali i minulih sezona, rukometašice Budućnosti i struči štab ušli su u priču oko grupne faze Lige šampiona. Sa istim razmišljanjem ulaze i u drugu rundu elitnog takmičenja.

- Spremni smo za drugu fazu, završili smo pripreme, čekaju nas važne utakmice i kvalitetni rivali za koje smo maksimalno motivisani. U subotu dočekujemo ekipu Savehofa i želimo dobrom partijom i rezultatom da uđemo u novu-staru priču Lige šampiona - kazala je Tatjana Brnović.

Budućnost će se suočiti sa protivnicma koji su različiti i po kvalitetu i stilu igre. Prvi je Savehof, specifičan po velikom broju šuteva sa devet metara.

- Jedna od rijetkih ekipa sa velikim brojem šuteva sa devet metara. Znači, potpuno orjentisana šuterski ekipa, zbog čega će zahtijevati naš maksimalan fokus. Sigurna sam da će nam držati pažnju. U svakom momentu moraćemo da izlazimo na šuteve, pravimo što više faulova i prekidamo igru. Potrudićemo se da naš napad bude tečniji i brži, da ulazimo u prave gol šanse, odnosno jedan na jedan sa golmanom. Sigurna sam da ćemo se povezati i da ćemo odigrati kao kolektiv. Znači, želja nam je dobrom odbranom da ih zatvorimo i otvorimo šanse, kroz tranziciju, za lake golove. Samim tim što je prva utakmica i to poslije novembra, nosi određenu težinu - napomenula je Brnović.

Svako ima prvo da se nada. Našem timu ne može niko uskratiti želju i mogućnost da u 2. kolu sa Đerom u gostima i zaprijeti i možda uradi nešto što odavno u zvaničnom meču nikome nije pošlo od ruke.

- Niko nije nepobjediv. Svi imaju slabe tačke koje su i pokazali. Imamo šansu protiv svakoga, stvar je samo pripreme i koncentracije. Ulazak meč biće jako važan, a hladnija glava, konkretno protiv Đera, može nam donijeti puno. Ne smijemo da gubimo smirenost. Moraćemo od prvog do posljednjeg minuta u istom ritmu. Naravno, biće teško, ali uradićemo sve da budemo prave. Treba gađati njihove slabosti.

Poznaje Budućnost najbolje kvalitet Krima. Dugogodišnji rad sa slovenačkim predstavnikom i igranje kroz regionalna takmičenja, od velike su pomoći.

- Između nas nema tajni. Djevojke su dobro vođene od strane mladog trenera, nezgodne su i nepredvidljive - napomenula je Brnović.

Tanja vidi priliku. Svjesna da njena ekipa može visoko da leti.

- Imamo čemu da se nadamo. Pokazale smo kvalitet, jer više ne pričamo o potencijalu. Želimo kao tim još da se nadograđujemo, a ne da razgrađujemo i sebi stajemo na put.

Pratite nas!