Anastasija Babović na pozajmici je u Dunajvarošu, koji planira da napusti po završetku sezone.

Talentovana golmanka oporavila se potpuno od teške povrede i planira da od naredne sezone nastupa za neki klub sa sjevera Evrope, a kaže da bi bilo idealno da novo poglavlje otvori u Skandinaviji. Prošla je školu Budućnosti, prolazi i kroz izuzetnu mađarsku ligu, a nakon Evropskog prvenstva u Danskoj, napokon brani onoliko koliko je mislila od početka da zaslužuje.  

- Godina je počela baš dobro, ostvarili smo važnu pobjedu protiv ekipe MTK, a onda smo izgubili od Vaca. U toj prvoj utakmici branila sam 30, a u drugoj 40 minuta. Prezadovoljna sam i srećna što sam konačno dobila šansu da se iskažem, a s razlogom sam vjerovala da trebam više da branim - kazala je Babović.

Ekipa za koju nastupa naša reprezentativka u mirnijoj je zoni najjače mađarske lige. Problemi zbog korone uticali su na slabija izdanja.

- Korona nas je bukvalno kao ekipu prepolovila, nastupali smo neko vrijeme i sa juniorkama, što se odrazilo na igru i rezultat. Sada je sve u redu, a prva pobjeda u ovoj godini omogućila nam je mirnije takmičenje. Za mene je ovo svakako vrijedno iskustvo, mađarska liga je izuzetna, sa mnogo neizvjesnosti i mnogo mi sve ovo znači. Najvažnije da sam se vratila na pravi način nakon povrede i oporavka.

Anastasija jedva čeka okupljanje nacionalnog tima. ,,Lavice” u martu očekuje kvalifikacioni olimpijski turnir.

- Pokušavam da se fokusiram na klub, ali reprezentacija je u glavi.  Ipak nas čeka velika stvar i prilika da odemo na Olimpijske igre.

Vjetar u leđa pred martovske obaveze bila su izdanja na EP u Danskoj.

- U Danskoj smo napravile velike korake za mart.

Puno lijepih stvari i Anastasiji je donijelo EP.

- Značio mi je svaki minut na terenu, najviše zbog samopouzdanja. Prvi put sam bila sa A timom na velikom takmičenju i oduševljena sam kako je sve od prvog dana funkcionisalo.

 

Pratite nas!