Dan prije 18. rođendana Denis Šabanović je odigrao meč karijere.

Mornar 7 je imao dva igrača manje na minut i po do kraja, a onda je momak iz Pljevalja na privremenom „radu” u Baru uzeo stvari u svoje ruke i sjajnim golom donio veliku pobjedu Mornaru 7 protiv Komova (28:27).

Pred pauzu zbog nastupa reprezentacija, jedini član nacionalnog tima Crne Gore iz Prve lige Aleksandar Bakić je dao 12 golova

Sjajan je bio i Miodrag Stanojević, koji je odigrao najbolji meč od povratka u Lovćen i sa 10 preciznih od ukupno 19 šuteva bio najzaslužniji za ubjedljiv trijumf u Budvi (30:21), ali je u našem izboru najbolji igrač 4. kola upravo Šabanović, koji je devet puta tresao mrežu tima iz Andrijevice.

- Bilo je teško protiv Komova, kao što smo i znali. Iskreno sam se iznenadio rezultatom, jer smo igrali protiv tima koji je osvojio Kup Crne Gore. Nismo imali prevelika očekivanja od otg meča, ali sam vjerovao da možemo da pobijedimo - kaže Šabanović za mnerukomet.me.

Mlado desno krilo je za rivala imao Bakića, kojem je zadao puno problema.

- Nisam ni pomislio da mogu da odigram takav meč, pogotovo zbog činjenice da sam za direktnog rivala imao reprezentativca Bakića. Bili smo u teškoj situaciji, ali kad sam vidio da imamo dva igrača manje, krenuo sam na sve ili ništa. Bilo je tu malo sreće, a malo i znanja - ističe Šabanović.

Trener Mornara 7 Stevo Šiško Nikočević je uz osmjeh prokomentarisao da bi svog igrača „vratio odakle je došao” da je promašio dvije „kokice”, ali je bio uspješan.

- To sam uradio nesvjesno. Vjerovatno mi je adrenalin u tom momentu proradio, nisam ni bio svjestan da bacam „kokice”. Nisam unaprijed razmišljao o tome, možda je proradio inat protiv dosta starijih i želja za dokazivanjem.

Šabanović je tek postao punoljetan, ali ima visoke ciljeve u karijeri.

„Želim da idem dalje u karijeri, na viši nivo, u bolji klub. Naravno, moram da steknem još iskustva, jer ove sezone prvi put igram Prvu ligu. Baš sam zadovoljan, Nikočević odlično radi sa nama, treninzi su baš dobri i rezultati toga se vide.

Priznaje da mu je pobjeda nad Komovima i devet golova najbolji dar za rođendan.

- Nisam mogao da smislim bolji poklon. Presrećan sam zbog pobjede protiv jake ekipe, koja puno znači i meni i Mornaru - rekao je Šabanović.