Oporavak ide po planu, golmanka Budućnosti Anastasija Babović krupnim koracima se vraća rukometu. Bila je strpljiva od novembra, od trenutka kada je završen operativni zahvat...

- Treniram kod kuće, u krugu sam familije, čitam knjige, gledam filmove, tražim razonodu u drugim stvarima. Dosta stvari možemo da radimo bez lopte i terena - kazala je mlada golmanka.

Oporavak igrača teče u specifičnim okolnostima, ali Anastasiji ne smeta, organizovala se dobro.

- Tata mi je pomogao da osmislim radni ambijent. Dobro smo se iskombinovali. Treniram svaki dan, a trening je sličan treningu u teretani, možda mi fali nekoliko spravica, ali, manje-više, sve je tu i sve ide kako treba.

Anastasija je zbog novonastale situacije odložila kontrolu u Hrvatskoj.

- Prosto nije bilo moguće prošle sedmice da obavim kontrolu. Ali, moje stanje se prati i koljeno je dobro, nije natečeno, što je najvažnije. Sa mnom rade stručnjaci, znaju plan i program. Nadograđujem se. Pojačala sam i rad. Ušla sam u normalniji trening, sa trčanjem, promjenom pravca i skokovima.

Anastasija apeluje:

- Ovu utakmicu možemo da dobijemo disciplinom i mozgom. Moramo da izdržimo i ovu borbu. Moramo da budemo odgovorni prema sebi i drugima. Rizik ćemo smanjiti samo ako smo kod kuće.

Pratite nas!