Kada je bilo najvažnije, nove „lavice” su pokazale da su dostojne nasljednice zlatne generacije.

Predvođene jedinim njenim preostalim članovima, sjajnom Marinom Rajčić na golu i letećom kapitenkom Jovankom Radičević, mlade snage Bojane Popović su „samljele” neugodnu Angolu, slavile 30:20 i praktično osigurale plasman u glavnu fazu 25. Svjetskog prvenstva.

Poslije ubjedljivog poraza od Slovenije (28:18), mnogi timovi bi klonuli i izgubili kompas. Ne i Crna Gora, koja je pokazala karakter u teškom trenutku i od starta dominirale protiv šampiona Afrike.

Rajčićeva je blistala na početku i sa pet odbrana omogućila svom timu sa povede 4:0. Angola je prišla na 4:3, ali je Tanja Ašanin sjajno debitovala na velikim takmičenjima i sa dva gola za minut vratila plus četiri (7:3).

Afrikanke su u finišu poluvremena stigle na minus dva, ali je pitanje pobjednika praktično riješeno na startu nastavka, kada je Crna Gora otišla na plus šest (17:11).

Suparnik je nakratko zaprijetio, dva puta prišao na minus tri, a onda je krenula serija - Angola je previše rizikovala, napadala bez golmanke, a Radičevićeva to kažnjavala i često tresla praznu mrežu, da bi Matea Pletikosić sa dva vezana gola prvi put donijela željenih plus 10 (28:18) u 57. minutu.

Na kraju je bila ista razlika, pa sada samo čudo može da pošalje Crnu Goru u Kup predsjednika, tj. borbu za plasman od 25. do 32. mjesta - da Angola u utorak od 18 časova savlada Sloveniju tačno 10 razlike, i to 31:21 ili ubjedljivije, a da „lavice” izgube od Francuske.

Ako bi bilo 30.20 za Angolu, situacija bi postala krajnje čudna, jer bi onda odlučivalo ko je manje izgubio od Francuske. Slovenija je danas poražena 29:18, Crna Gora bi dakle mogla da izgubi 10 ili manje, odnosno 11, ali samo ako bude 30:19 ili više...

CRNA GORA - ANGOLA 30:20 (11:9)

Granoljers - Palata sportova. Gledalaca: 1.310. Sudije: Garsija i Paolantoni (Argentina). Sedmerci: Crna Gora 4 (4), Angola 4 (4). Isključenja: Crna Gora 4, Angola 6 minuta. Crveni karton: Mađado (Angola) u 31. minutu.

Crna Gora: RAJČIĆ 1 (11 odbrana), Babović, RADIČEVIĆ 12 (4), PLETIKOSIĆ 5, Mugoša 1, Popović, Ujkić, Ašanin 2, MALOVIĆ, Ćorović, Premović 1, BRNOVIĆ 2, Ramusović 2, PAVIĆEVIĆ 2, GRBIĆ 3, Vukčević.

Angola: ALBERTO (dvije odbrane), Souza (devet odbrana), Elijane Paulo, Nenganga, KIZELETE, MAŠADO, ELENA PAULO 1, KASOMA 3, Mario, Fonseka 4, DOMBAŠE 2, PASKOAL, Pemba 2, Venansio 2, Maseu, Gijalo 6 (4).

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve