Đurđini Malović prija Poljska, odlično se uklopila u novi klub - Lublin, vjeruje da će upravo iz ovog mjesta krenuti lijepa priča. Njena ekipa startovala je pobjedom u prvom kolu domaćeg prvenstva.

- Prva utakmica je uvijek teška i ne daje pravu sliku. Bili smo svi pod utiskom, dugo se rukomet nije igrao, pa su i emocije bile pomiješane. Ne mogu reći da je bilo sjajno, iako smo dobili ubjedljivo. Bilo je uspona i padova, a u nastavku ćemo sigurno bolje izgledati. Ovo je prilično nova ekipa, sa novim trenerom, počeli smo zajedno da gradimo igru. Sve u svemu, zadovoljna sam, uživala sam, lijepo sam se osjećala i generalno se osjećam lijepo u ekipi i gradu - kazala je Malović.

Veliki talenat rukometa, ljevakinja na beku, od odlaska iz ŽRK Budućnost pokušava da se vrati na scenu. Ima nagovještaja da bi nakon Mađarske mogla u ekipi iz Poljske da pokaže koliko zaista može.

- Smatram da sam na pravom mjestu, srećna sam što radim sa trenerom Kimom. Mislim da je ovo bila najbolja odluka.

Kvalitetni treninzi su preduslov za dobru priču. Malović kaže da je sa Rasmusenom drugačiji rad.

- Treninzi su dobro osmišljeni, trener vodi računa o svemu, a i mnogo zna. Osluškuje igračice, obraća pažnju na psihu. Sa oduševljenjem gledam od starta na trenerov rad. Treninzi su teški, ali napravljeni tako da nijesu dosadni.

Andrijana Tatar je u istoj ekipi, prve su komšinice, druže se i podrška su.

- To je mnogo važno. Imamo odličan odnos i podržavamo se.

Pitali smo Đina kakav je status Kinge Ahruk, nekadašnje igračice Budućnosti.

- Kinga se porodila, nadam se da će što prije da nam se priključi. Sjajan je igrač.

Gledala je Đina i duel Budućnosti sa Podravkom u Koprivnici.

- Fantastičan početak, a mlade igračice su se borile.  Izvjesno je bilo da nijesu imali rotaciju, a desilo se ono što je moralo. Ipak, iskusnije igračice nijesu mašine. Ali, svaka čast mladim igračicama, pokazale su odakle su. Treba da budu zadovoljni, kao što jesu, a sigurna sam da će u nastavku Budućnost igrati sve bolje i bolje. Što se tiče ukupnog utiska, vidi se da je početak i da je bila velika pauza. Neko je više, a neko manje spreman. Prve utakmice nijesu pokazatelji realnog kvalieteta, a biće iznenađenja.