Crnogorska reprezentativka Andrea Klikovac u četvrtak je stigla iz Bukurešta. Iz kluba su dobili naređenje: pauza deset dana!

- Spremali smo se za povratak kući kada je situacija zbog koronavirusa postala alarmantna. U svakodnevnom smo kontaktu sa klubom i Itana i ja. U grupi pišemo, dobijamo informacije, a direktor kluba nas je obavijestio da je karantin obavezan, da ima puno ljudi u Rumuniji koji su dobili koronavirus. Granice još nijesu zatvorene, ali da su rigorozni u kontrolama. Mi smo dobili desetak dana pauze, a ako se situacija ne smiri, dobićemo individulni program rada. Kombinovaćemo se i sigurno sve ispoštovati. Mada, do tada ću se aktivirati, ali zaista nam je odmor potreban. Naša takmičenja su naporna i svaka od igračica je umorna - kazala je za naš portal Klikovac.

Stalo je sve, kako se snalaziš?

- U početku sam razmišljala: ok, virus, brzo će da prođe. Ali, situacija se promijenila.

Bila je razočarana kada je saznala da će se kvalifikacije za OI igrati pred praznim tribinama.

- To je bio šok. Iskreno, došlo mi je bilo da plačem. A onda je došla nova informacija oko odlaganja turnira. A to znači da nema pauze kada dođe ljeto. Ali i to je u redu, nadam se da ćemo turnir u novom terminu igrati pred punim tribinama.

Andrea je zadovoljna sezonom u Bukureštu. Dobri signali stigli su nakon velike pobjede u velikom derbiju kod kuće protiv Valčee.

- I tu sam bila razočarana, jer utakmicu koju smo odigrali u gostima kod Valčee je bila bukvalno ,,na nož”, puna dvorana, dobra atmosfera... A ja to volim. Negdje smo čekali taj trenutak da im se revanširamo u svakom smislu. Ali, uslijedio je novi šok, zbog koronavirusa je odlučeno da se derbi igra pred praznim tribinama. Bilo je nam je teško, ali smo, ipak, uspjeli da ostvarimo pobjedu.

U četvrtfinalu Lige šampiona Budukurešt igra sa Đerom.

- Sve ekipe koje su stigle do četvrtfinala su dobre ekipe. A nama je potreban dobar dan i kompletan tim za Đer. Ako sve budemo zdrave i odigramo onako kako umijemo vjerujem da možemo do završnog turnira.

Andrea je zadovoljna debitantskom sezonom u Rumuniji.

- Puno je utakmica, a ja to volim. Vrijeme leti. Malo je teže jer sam odvojena od kuće, ali to je život sportiste.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve