Ljubica Nenezić, u trijumfu rumunske Glorije protiv lidera grupe C u EHF kupu - danskog Odenzea (25:23), upisala je deset odbrana i dva sedmerca!

Do ovakvog učinka crnogorska reprezentativka stigla je za poluvrijeme.  

- Konačno smo pobijedili. Baš je bila teška utakmica - kazala je Nenezić.

U klubu iz Bistrice dijeli minutažu sa bivšom golmankom Budućnosti i španjolskom reprezentativkom Darli.

- Potpisala sam ugovor na ,,jedan plus jedan“. Ne znam koliko mi se isplati da ostanem. Gledaću, možda, da odem u klub gdje ću braniti 60 minuta. Ali, ono što mogu da kažem je da su uslovi odlični. Za nas golmanke i dodatno dobri, jer radimo sa trenerom golmana. Sa te strane smo dobro pokriveni. Zadovoljna sam i upravo je to jedan od od razloga zbog čega bih ostala još sezonu.

Glorija se odlično kotira u domaćem prvenstvu.

- Treći smo i zadovoljni smo. Ambicije su da ostaneo tu gdje jesmo, odnosno da budemo u prva tri kluba. Biće teško, jer je liga naporna. Bukvalno, svako svakoga može da pobijedi. Jednostavno, takav je ritam da nema opuštanja čak ni ni protiv ekipa koje su u donjem dijelu tabele. Nastupamo u EHF kupu, svaki treći dan igramo, a u januaru smo imali samo dan slobodan. Baš je naporno, ali i prija mi sve to.

Ljubica jedva čeka okupljanje nacionalnog tima.

- U martu nas čekaju olimpijske kvalifikacije. Cilj se zna, optimista sam. Jedva čekam okupljanje, uželjela sam se djevojkama i radu sa njima.

 

Duga putovanja

- Osjećam se dobro u Rumuniji, odgovara mi liga, samo što su putovanja duga i naporna. Bistrica je na takvom mjestu da je sve daleko. Bukurešt je udaljen osam sati vožnje autobusom.