Katarina Bulatović vjeruje da će ,,lavice” u utorak u Bjelorusiji odigrati odbranu kakva je bila u 2. poluvremenu u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.  

- Čim je odbrana bila bolja vidjela se razlika u kvalitetu. Gošće su teško dolazile do gola, a Marta je skinula neke lopte. Ne vjerujem da možemo da imamo problema u revanšu, a kvalitet treba da pokažemo i pošaljemo jasniju poruku iz Bjelorusije nego što je bila iz Podgorice.

Prvi meč baraža za SP u Španiji stigao je nakon plasmana na OI.

- Vjerovatno je bilo malo opuštanja, igrale su djevojke velike utakmice, a onda je došla Bjelorusija. Koliko god da su htjele ovakav meč ozbiljno da shvate, prvo poluvrijeme nije bilo tako, što se vidjelo. Odbrana nije funkcionisala, a onda sa promjenom je sve bilo mnogo bolje. Istrčale su nekoliko kontri, malo se odlijepili i to je to. Šteta što sa većom razlikom nijesmo završili utakmicu, ali im se ne može ništa zamjeriti. U Bjelorusiju idu sa šest golova prednosti i sigurna sam da će odigrati bolje u revanšu.

Katarina se osvrnula i na jučerašnje mečeve baraža i one koji će se danas odigrati.

- Malo sam iznenađena remijem u meču Austrija- Poljska koja ima neke nove igračice. Rusija i Mađarska, kao što sam i rekla, lako su došli do pobjeda.

Od 17.30 sati Slovenija, sa crnogorskim stručnjakom na klupi Draganom Adžićem, dočekaće Island.

- Svaka promjena je dobra, a svi znamo kako Dragan Adžić ulazi u te mečeve i kako ih sprema. Sigurna sam da će Slovenke ući u meč kao da igraju protiv Norvežanki. Vjerujem u neku bolju Sloveniju nego što je bila, imaju dosta dobrih igračica. Vjerujem da će Dragan da nađe što je nedostajalo i da će odigrati dobru utakmicu.

Naša proslavljena rukometašica prokomentarisala je i ostale mečeve baraža za SP.

- Rumunija je u  teškom stanju, skandal bi bio da ova reprezentacija ne prođu dalje. Ostali su bez plasmana na OI, Bukurešt nije proša na F4 LŠ... Rumunija je favorit, bolja je ekipa od Sjeverne Makedonije koja vidi šansu. Mislim da je Švedska favorit u meču sa Ukrajinom koja zna da bude nezgodna. Srbija je na papiru favorit protiv Slovačke, sa novim selektorom i bez Pop-Lazić čeka prvi meč baraža. Nisu izborili vizu za OI, ali mogu na SP. Favoriti su i Češka protiv Švajcarske i Njemačka, za koju ne znam u kakvom će sastavu nastupati, protiv Portugala.

 

Pratite nas!