Ženski rukometni klub Tivat novi je prvoligaš. Danas smo razgovarali sa trenerom rukometašica Tivta Đorđom Peruničićem koji nam je kazao da su u klubu presrećni što će od naredne sezone igrati najjaču crnogorsku ligu.

Ozbiljna sportska priča iz ovog kluba dobila je potvrdu.

- Zvanično, od prije tri dana, Tivat ima novog prvoligaša. Ovo je veliki uspjeh. Igraćemo Prvu ligu, a za mene, kao trenera, potpuno zasluženo. Ostvarili smo 12 pobjeda i remi kod kuće sa ekipom iz Nikšića, koji nam je donio status prvoligaša. Zahvalnost dugujemo Rukometnom savezu i klubovima koji su glasali za inicijativu. Dugo smo čekali na ovaj trenutak kada je ženski rukomet u pitanju - kazao je Peruničić.

Klub je formiran 2001. godine, fokusiran na mlađe selekcije.

- Sa seniorskim pogonom i vizijom da možemo daleko krenuli smo 2016, kada sam se upoznao sa sadašnjim kumom Veljkom Bulatovićem. Svi su bili svjesni tada da do uspjeha ne možemo preko noći da dođemo. Ali smo vjerovali, puno radili, uz odricanja što nam se na kraju isplatilo. Ne bih bio sportista i čovjek kada ne bih pomenu Peđu Usanovića koji je od 2001. do 2016. godine održavao klub. Bukvalno trenirao sa dvije, tri djevojke samo da se klub ne ugasi.

ŽRK Tivat sada čekaju velike obaveze.

- Tražili smo vruć krompir i dobili ga. Mislim da ćemo izaći pravi iz svega. Nastavljamo da sanjamo i da pričamo priču. Cilj nam je u Tivtu sa ŽRK Budućnost da igramo utakmicu. Znači želimo da igramo Mini ligu za prvaka. Niko nam ne može zabraniti da sanjamo.

Pojačanja?

- Posljednje dvije, tri godine bukvalno smo bili fokusirani na šest, sedam igračica i svaka im čast na naporu. Vidjećemo kako dalje, vjerovatno ćemo angažovati nekoliko pojačanja, odnosno moramo. Ali, ne želim ništa unaprijed da pričam.

I pripreme za novu sezonu biće značajno drugačije.

- Igram za Partizan i imam dovoljno isksutva. Vrlo brzo ćemo i po tom pitanju izaći sa ciljem i stavom. Nadam se da se u tome nećemo pogubiti, već da ćemo mnoge iznenaditi. U planu je da angažujemo i trenera koji će biti sa mnom. U slučaju da se poklope utakmice, da preuzme ulogu, odnosno da me zamijeni.

Zahvalan je trener Tivćanki i Opštini.

- Opština je naš glavni sponzor. Radio Tivat nam je, takođe, pomagao na putu do uspjeha.

Pratite nas!