Ništa ne bi mijenjala. Smatra da je donijela najbolju odluku za samopouzdanje, te da su joj nastupi u francuskoj ligi, u dresu Tulona, dragocjeni zbog iskustva.

Još malo i Đurđina Malović napustiće jednu od najjačih liga. Nova adrsesa biće Krajova, rumunska liga, od naredne sezone najjača u Evropi.

- Iskreno, to je bila dobra odluka. Prija mi Francuska, posebno mi je prijala prva sezona. Iza mene je dosta utakmica i to kvalitetnih. Sve ono što sam kroz povrede i oporavke, u nekom periodu propustila dok sam bila mlađa, dobila sam u Francuskoj. Trebalo mi je to i morala sam sve te detalje da nadomjestim. Zato mogu da kažem da su ove dvije godine dragocjene. Imala sam minutažu i značajnu ulogu u timu. Ne bih ništa mijenjala - kazala je za naša reprezentativka MNE rukomet.

Desni bek crnogorskog tima karijeru je počela u Nikšiću, igrala je za Budućnost Bemax, Danilovgrad, mađarski FTC i MTK, poljski MSK Lublin, a drugu sezonu je članica Tulona.

Putovanje kroz sport nije bilo lako. Povrede su je spriječile da mnogo brže dođe do mjesta za koje je bila projektovana. Ali, ni ta silna odsustva sa terena nijesu je pokolebala. Strpljenje je vodilo i dovelo do bronzane medalje na šampionatu Evrope.

- Medalja je ogroman uspjeh - sada imamo više samopouzdanja za dalje, ali isto tako i mirnoću. Svi smo odahnuli u smislu - uradili smo nešto veliko. Jer, od 2012, od godine najvećeg uspjeha, nekako smo razmišljali kao da se ni slično više neće ponoviti. Zato je u nekim momentima bilo teško i zato mislim da su sve igračice mentalno i emocionalno svježije nakon bronze. Samim tim spremnije smo za nove pobjede.

Težak put čeka „lavice” do OI.

- Potencijal je potvrđen i imamo nešto već iza sebe. Jako me raduje što povreda Đurđine Jauković nije ozbiljna. To je za mene bila najšokantnija vijest ove godine, a sada sam mnogo srećna što će biti sa nama, jer je Đina mnogo bitna za našu reprezentaciju.

Do prvog velikog takmčenja - Svjeskog prvenstva, Malović će imati dosta utakmica u nogama u Rumuniji. Što joj i odgovara, kao i ambicija Krajove.

- Žele da prave konkurentniju ekipu i bolju od naredne sezone. Od Krajove sam imala poziv i prošle godine. Bili su uporni...

Rumunska ekipa se pojačava, a Malović će imati dominantnu ulogu.

- Vjerujem da ću imati veliku minutažu i da ćemo zajedno ostvarivati ciljeve, a cilj je da se u narednoj sezoni izbori Evropa.

U rumunskoj ligi bukvalno je svaka utakmica derbi. Od naredne sezone biće tek žestoko, s obzirom na to kakva rukometna imena dolaze.

- Klubovi su konkurentni, sjajna je i atmofera na tribinama, a koliko vidim dosta igračica se pridružilo rumunskim ekipama. I to je ono što mi je potrebno u ovom momentu, barem tako osjećam.

Do odlaska u Rumuniju, Malović želi da sa saigračicama u Tulonu sačuva prvoligaški status.

- Posljednje smo na tabeli, a moj motiv je najveći. Želim da zajedno ostvarimo što više pobjeda i da se podignemo, jer smo u teškoj situaciji.

Pratite nas!