-  Ne smijemo ostati u prošlosti i razmišljati o Danskoj, već okrenuti misli ka Sloveniji koja je mogla da pruži mnogo više u prva dva meča, ali možda su i oni razmišljali kao i mi  da će naš međusobni duel biti odlučujući za prolaz - kazala je Majda Mehmedović pred sjutrašnji odlučujući duel za prolaz u drugu fazu šampionata Evrope.

Naše igračice znaju kako protiv reprezentacije od koje se više očekivalo u prva dva kola u grupi A.

- Slovenija ima odličnu bekovsku liniju, Stanko, Gros, Omoregi i Lazović imaju dobru saradnju, golmanke su pokazale kvalitet, a krila su im možda najslabija karik i saradnja sa pivotom. Na bekove moramo da obratimo najveću pažnju i postavimo „zid“ pred golom. Vidim tu šansu.

,,Lavice” su u prva dva meča pokazale i dobre i slabije strane.

- Drago mi je što smo protiv odličnih selekcija, kao što su Francuska i Danska, pokazale i pozitivne, ali i loše stvari u igri na koje moramo da obratimo pažnju.

Slabo poluvrijeme protiv domaćina Evropskog prvenstva upozorava.

- Mogu da kažem da je bilo mnogo teže igrati protiv Danske nego protiv Francuske. Bile su jače u odbrani i dominantnije tokom čitavog meča. Nažalost nijesmo uspjele da sprovedemo u djelo naš plan, jer je bilo veoma teško. U prvom poluvremenu smo se i nekako držale, ispoštovale ono što je traženo od nas, ali u nastavku je Danska promijenila neke stvari i nijesmo se snašle, bio je evidentan pad u igri i nijesmo mogle da nađemo rješenje u napadu. Tu nesigurnost smo prenijele i u odbranu. Poslije svakog poraza je teško, ali mi sportisti smo navikli da to zaboravimo i da spremimo glave za naredni meč. 

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve