EHF je 25. marta objavio promijenjeni kalendar takmičenja pod njegovom ingerencijom, ali po svemu sudeći od prve stavke neće biti ništa.

Naime, „L’Ekip” piše da je Rukometni savez Francuske (FFHandball) otkazao okupljanje ženske reprezentacije i da tim Olivijea Krumbolca neće igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo od 3. do 7. juna.

Po planu EHF-a, tada bi trebalo da se održe turniri svih sedam grupa, na kojima bi se odigrale utakmice preostala četiri kola.

Ali, pandemija koronavirusa se ne stišava, zbog toga su Francuzi odlučili da dignu glas.

- Neććemo slati svoje igračice na takve turnire. Do tada neće biti odigran nijedan meč ni na klupskom nivou - rekao je jedan od čelnika FFHandball za „L’Ekip”.

Štaviše, francuski, kao i još nekoliko saveza, predlažu da EHF otkaže sve preostale mečeve kvalifikacija i proglasi učesnike EHF Eura, jer nakon dva kola u svih sedam grupa dva tima imaju po četiri boda, a dva su na nuli.

Ako bi se to prihvatilo, osim domaćina Danske i Norveške, nastupili bi Crna Gora, Mađarska (grupa 2), Holandija, Španija (1), Njemačka, Slovenija (3), Rusija, Srbija (4), Švedska, Češka (5), Hrvatska, Francuska (6), Poljska i Rumunija (7).

Realno, tim selekcijama je i mjesto na EHF Euru, ostale teško da bi mogle da ga se domognu.

Pratite nas!