Rukometni savez Crne Gore je nagradio najbolje u 2019. godini.

Čak tri nagrade dobile su rukometašice Budućnosti, što se dešava prvi put.

Dvije dobijaju svake godine - za najbolju igračicu u Crnoj Gori i najbolju mladu, čime su nagrađene Milena Raičević, odnosno Katarina Džaferović.

Priznanje za najbolju igračicu u inostranstvu takođe je dobila rukometašica Budućnosti, Jovanka Radičević, koja je prethodnu sezonu završila u Bukureštu.

U muškoj konkurenciji nije bilo dilema. Najbolji rukometaš u Crnoj Gori je jedini reprezentativac iz domaćih klubova, Aleksandar Bakić, koji je sa Komovima osvojio nacionalni Kup, a i prvi je na tabeli na polovini šampionata.

Najbolji mladi rukometaš je 17-godišnji srednji bek Radojica Čepić, koji je bio najzaslužniji za ulazak Rudara u Prvu ligu i sve izvjesniji nastup u Mini ligi zta prvaka.

Uzgred, igrao je odlično za kadetsku reprezentaciju, sa kojom je osvojio srebro na Mediteranskom prvenstvu u Egiptu.

I, konačno, priznanje za najboljeg rukometaša u inostranstvu dobio je sjajni golman njemačkog Melzungena, Nebojša Simić.

RSCG je za izuzetan doprinos razvoju rukometa nagradio ministra sporta Nikolu Janovića i bivšeg predsjednika Budućnosti i RSCG, a sada potpredsjednika EHF-a, Predraga Boškovića.

Nagrade je, pored predsjednika Saveza Petra Kapisode, uručila proslavljena crnogorska rukometašica i članica Upravnog odbora RSCG, Majda Mehmedović.

Pratite nas!