Za Majdu Mehmedović nema dileme, Olimpijske igre u Londonu donijele su joj najjaču i najljepša emociju. Olimpijsku medalju čuva u srcu. Nada se da će sa nacionalnim timom poentirati u martu u Podgorici i u julu pakovati kofere za Tokio. 

- Možda 2012. godine nijesam bila svjesna koliko nam je medalja donijela, ne samo nama, nego kompletnoj našoj državi. Da mi je neko rekao prije deset godina da ću igrati u Londonu, a nakon toga u Riju i da ću imati šansu da se borim za treće Olimpijske igre, ne bih vjerovala. Zato, jedva čekam kvalifikacioni turnir u martu. Vjerujem da ćemo ostvariti cilj - kazala je ,,lavica” Majda Mehmedović za rubriku „U susret Tokiju” Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Upozorava Majda na veliki ulog u martu. Očekuje maksimum od rivala. Put do Tokija nije lak.

- Mislim da će na turniru sve igrati važnu ulogu. Možda nam ide u prilog što su kvalifikacije u Podgorici. Nadam se da ćemo uz našu publiku doći do cilja. Imaćemo ispred sebe veliku Norvešku i Rumuniju, koja će biti jača nego što je bila na Svjetskom šampionatu. Neće nam lako biti, ali vjerujem u naš tim. Nadam se da ćemo u teškoj sezoni imati dovoljno snage, znanja i hrabrosti. Vjerujem da ćemo zadržati fokus i da nećemo razmišljati o koraku naprijed, nego polako, korak po korak, kao i do sada.

Za svaku od igračica nacionalni dres je poseban motiv da se ide i preko granica.

- Nacionalni dres je motiv i želja da se da više od onoga koliko se stvarno može. Znamo dobro koliko je Crna Gora bila ponosna i srećna na nas nakon Londona. Vjerujem da možemo uraditi i u skorijoj budućnosti iste stvari koje smo uradili u Londonu. Reprezentacija je poseban motiv. Zato što smo takve i zbog toga što jesmo, dobile smo naziv ,,lavice“.

 

Čast je učestvovati na OI

- Iskreno, vidim nas i na trećim Olimpijskim igrama. Igre su toliko velike da se osjećanja teško mogu opisati. Prije svega to je najprestižnije takmičenje, a nemaju svi  privilegiju da učestvuju. Nije samo takmičenje kao takmičenje posebno, već i čin otvaranja i zatvaranja Igara. Zaista je nevjerovatan osjećaj. U Londonu smo debitovale, osvojile medalju, u Riju naše slabije izdanje... Baš i zbog toga bih voljela da se kvalifikujemo i pokažemo se u najboljem izdanju.

COK

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve