Rukometašice Budućnosti fokusirane su na Savehof, a pauzu u Ligi šampiona koriste da saniraju sitnije povrede. Naravno, treninzi se odvijaju onako kako je zamišljeno. 

- Nemam osjećaj da je pauza, nekako smo dosta koncentrisani na to što nam slijedi. Usresređeni smo na Savehof, a jedva čekamo narednu utakmicu sa Đerom kući. Isto tako čeka nas teško gostovanje u Ljubljani kod Krima, koji je pokazao da zna da igra rukomet. Svakako nam prija pauza, za vikend nemamo utakmicu i u tom dijeluju malo smo rasterećeni, ali misli su nam i dalje 100%  na rukomet i na protivnike. Atmosfera je odlična, dobro treniramo, a tempo je malo spušten - kazala je Sanja Vujović.

Budućnost će do četvrtfinalnih duela u glavnoj rundi odigrati još tri meča. Gostovaće Savehofu i Krimu, a ugostiće šampiona Evrope. U grupi 2, situacija pred najvažnija dva meča na putu za završni turnir, jasnija je u odnosu na grupu 1 iz koje Budućnost čeka protivnika.

- U toj grupi je najkvalitetniji Rostov, zatim Mec, pa Esbjerg. Mislim da balkanskim timovima odgovara skandinavski, pogotovo danski rukomet, a u posljednje vrijeme i rezultati reprezentacija idu na stranu balkanskih ekipa. Mec je nezgodan, ali vidjela sam da Budućnost zna kako sa njima. Znam i to da je Mec prije dvije, tri godine, bio bolji od Vardara za 14 golova razlike. Rostov bih najradije izbjegla, ali i ako na njih naletimo, znaćemo kako, jer imaju itekako slabih tačaka. Ne bojimo se nikoga. Jer, ako želi završni turnir, možda je i bolje da teži protivnik. Ili jesmo ili nismo.

Budućnost još nije ispucala sve najbolje što ima. Rezerva je adut ,,plavih” pred važne mečeve u Ligi šampiona.

- U nekim segmentima puno smo pokazali. U nekim utakmicama smo bile bolje u odbrani, što nas krasi, a u nekim utakmicama u napadu. Možda nam je falila utakmica da se neki protivnik ,,zgazi”. Kao Savehof, bez potcjenjivanja, mislila sam da je to idealna prilika da se napunimo još više dobrom energijom i samopouzdanjem. Ali, do toga nije došlo. Najbitnija su dva boda. A možda nije loše za nas i našu psihu da igramo takve utakmice. Mislim da jedno vrijeme tranzicija, polukontra nije bila na zavidnom nivou, nijesmo postizali lake golove. Uglavnom smo davali golove iz šest na šest, što je najteže. Eto, Đer ima fenomenalnu ekipu, ali najviše golova postiže iz tranzicije. Laki golovi su vjetar u leđa, a i to je najlakši način da se rival psihički poljulja. Fali malo lakih golova, ali sam sigurna da ćemo i u ovom segmentu u nastavku napraviti ogroman korak.

 

Pratite nas!

Najčitanije