Poslije uvodnih prošlonedjeljnih mečeva osmine finala, ženske ekipe od sjutra kreću u nove borbe za bodove. Drugi dio šampionata se nastavlja utakmicama 12. kola.

U Podgorici će lider Rudar dočekati Nikšić (od 18 sati), a biće zanimljivo vidjeti kako će filijala Budućnost Bemaxa odgovoriti zadacima u nastavku sezone. Igračice trenera Igora Markovića u drugi dio priče ulaze sa maksimalnim učinkom od 11 pobjeda i pojačanjem iz Komova - Natalijom Lekić.

Gošće iz Nikšića sa treće pozicije čekaju sjutrašnji duel, imaju bod manje od drugoplasiranog Tivta, a 11 od sjutrašnjeg rivala.

Drugi dio SBbet lige od 15 sati otvoriće Zeta i Tivat. Gošće su favoritkinje, odlično su završile prvi dio prvoligaške priče, a prvi okršaj sa rivalkama iz Zete riješile su u svoju korist (27:22).

Domaće su šeste na tabeli u konkurenciji osam timova, a na pauzu su otišle trijumfom iz Baru (24:14) protiv Mornara 7.

Komovi su domaćini Levalei 2010 (14 sati) - debitant u društvu najboljih ostvario je dvije pobjede, odnosno tri manje od protivnika iz Nikšića.

Levalea je u prvom meču bila ubjedljiva (38:29).

U nedjelju primorski okršaj: Ulcinj sa najboljim strijelcem - Anom Radović (94), dočekuje barsku ekipu. Ulcinjanke žele da poprave utisak iz prvog dijela sezone (5-1-5, 11 bodova) i favoritkinje su u meču sa mladom ekipom iz Bara. Mornar 7 ove sezone igra sa izuzetno mladim rukometašicama, uglavnom iz pionirskog pogona i sa onima koje su tek izašle iz ovog uzrasta…

 

Foto: mnerukomet