Bukurešt je na raskrsnici. Samo pobjeda danas (14.30) protiv jakog Meca, ekipu naših reprezentativki Andree Klikovac i Itane Grbić, ostavlja u igri za četvrtfinale.

Protivnik je najjači. Francuski tim je u prošlom kolu lako izašao na kraj sa ruskom ekipom (Rostov), a sa povoljnim rezultatom ne samo da bi zadržao čelnu poziciju, već bi izvjesno sa iste otišao dalje, do četvrtfinala.

Bukurešt je definitivno u silaznoj formi, potvrdio je porazom od FTC, od čak deset golova razlike.

Ova dva tima i prošle godine igrala su četvrtfinale, Mec je u ukupnom skoru slavio 54:48, kada je kod kuće stigao do nevjerovatnih ,,plus 13“.

Dva tima ponovo će jedan protiv drugog, ali u različitim situacijama - Mec je na vrhu grupe 1, rumunska ekipa ima samo tri boda.

- Ne postoji tim koji će pobjeđivati svaku utakmicu u sezoni. Mec je veoma dobra ekipa, koja je posljednjih sezona igrala zajedno u istom sistemu i biće čvrst orah. Videćete volju za osvetom od mojih djevojaka - rekao je trener Vasile.

Međutim, Bukurešt i dalje  ima probleme s povredama. Nora Mork je van terena od avgusta, a Kristina Neagu i Andrea Lekić polako se vraćaju u formu nakon povreda. Upravo zbog ovoga imaju problema u napadu, postigli su samo 176 golova ove sezone ili prosječno 25,14 po utakmici - samo dva više od Krima koji je u ovom dijelu najslabiji.

Bukurešt danas želi sve, a posebno da ispravi blamažu iz Mađarske.

- Bili smo šokirani u Budimpešti. To je bio dan koji želimo da zaboravimo. Ništa nam nije išlo za rukom. Bili smo bespomoćni, nemoćni. To je bila naša greška - kazala je lijevo krilo Kurea.

S druge strane, Mec će sigurno biti motivisan i ohrabren prošlonedjeljnom pobjedm protiv Rostova (23:20). Njihov trener je, takođe, pun samopouzdanja nakon što je sa Holandijom stigao do krova svijeta. Ovaj 36-godišnji stručnjak nedavno je produžio saradnju sa francuskom ekipom na još godinu.

Takvog, najjačeg Meca očekuje i pomoćnik selektora ,,lavica“ Pera Johansona.

- Sada moramo da sačuvamo sezonu - naglasio je Vasile.

Njegova igračica je dodala:

- Ne radimo matematiku. Samo znamo da ako pobijedimo u svim utakmicama, izborićemo četvrtfinale. Neće biti lako, ali ipak moramo pokušati.

U grupi 1 danas će igrati Esbjerg i FTC. Oba tim su u dobrom ritmu i na startu su došla do važnih pobjeda. Danski tim je  u skandinavskom derbiju slavio protiv Vajpersa, a mađarski vicešampion ispratio je rumunsku ekipu sa deset golova razlike. Esbjerg je treći u grupi 1, ima dva boda manje od lidera Meca, a bod od Rostova.

FTC ima šansu za četvrtfinale. Ako pobijedi danas izjednačiće se bodovno sa Vajpersom.

U grupi 2, gdje je naša Budućnost, od 17 časova Valčea crnogorske reprezentativke Marte Batinović tražiće pobjedu u gostima kod Savehofa. Trijumfim u Švedskoj ekipa iz Rumunije imala bi šansu da sa četvrtog mjesta ode u četvrtfinale. Rumunke imaju isti broj bodova kao Šveđanke i igračice Krima koje će u istom terminu sačekati Brest. Francuski tim je u ovom meču favorit.

Pratite nas!

Najčitanije