Prvi trening u 2020. godini protekao je u vjeri da Budućnost može do završnice Lige šampiona.

Praktično su na pola puta, ali ih čeka najteži dio, glavna faza u kojoj će snage odmjeriti sa Savehofom, Đerom i Krimom, po dva puta.  A onda i četvrtfinale, ključni mečevi do karte za Budimpeštu.

- Prije svega želim zdravlje da nas posluži, onda je sve lakše. Kao i uvijek znamo koliko je teško doći do cilja, jer smo svjesne kakvi nas protivnici čekaju. Ništa nije lako, ali možemo uz maksimalan rad i predanost, kao i do sada, do dobrih rezultata. Ne želim ništa unaprijed da prognoziram, najpamatnije da idemo korak po korak. Daćemo i više od onoga koliko možemo, u to sam sigurna - poručila je Ema Ramusović.

Budućnost će glavnu fazu Lige šampiona otvoriti sa Savehofom.

- Bez obzira ko je protivnik, odakle dolazi i gde igramo, analiza je uvijek ista, detaljna i precizna. Polako smo počeli da se bavimo prvim protivnikom. Igraćemo prvi meč kod kuće, idemo na pobjedu, vidjećemo na kraju kakav će biti rezultat. Ponavljam, samo zdravlje da nas posluži.

Najveći izazov je Đer. ,,Plave“ će 1. februara gostovati šampionu.

- Znamo ko je Đer. Znaju svi o kakvoj se ekipi radi. Vrlo snažan tim, sa odličnim pojedincima. Na svakoj poziciji su kvalitetni igrači. Čeka nas zahtjevan rival. Mi ćemo se, narvno, i za ovu ekipu najbolje spremiti. Đer je, definitivno, najveći izazov. Čeka nas do ovog meča naporan i predan rad.

Prvi krug glavne runde Budućnost će zatvoriti sa Krimom, upravo će sa ovom ekipom sparingovati i odigrati meč Regionalne lige do okršaja sa Savehofom.

- Nama potnat protivnik i vrlo kvalitetan. Najmanje Krim možemo da potcijenimo. Kako za Đer, tako i za Krim je potreban maksimalan učinak na terenu. Sparingovaćemo i igrati sa njima, značiće nam, jer nemamo jaku ligu i adekvatnog rivala da se spremimo za ovo najvažnije - istakla je Ema.