Četvrti put u klupskoj istoriji, Kil je šampion Evrope u rukometu.

Iako je bio autsajder u finalu, njemački velikan je prekinuo niz Barselone bez poraza dug 16 mjeseci, slavio 33:28 i onemogućio najtrofejniji svjetski klub da se 10. put popne na krov Starog kontinenta.

Filip Jiha je ispisao istoriju, jer je postao treći čovjek, nakon Talanta Dujšebajeva i Roberta Garsije Parondoa, koji je osvojio titulu šampiona Evrope i kao igrač i kao trener.

Ali, prvi je to uradio sa istim klubom, i to zahvaljujući riziku, jer je najveći dio utakmice u napadu bio sa sedam igrača.

Za titulu je najzaslužniji Niklas Landin, koji je odbranio 14 šuteva, od čega pet u ključnim trenucima 2. poluvremena, kada je omogućio svom timu da ode na plus pet (25:20).

Niklas Ekberg je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa osam golova, Sander Sagosen je dao sedam, a Štefen Vajnhold pet.

U poraženoj ekipi je odskočio Aleiš Gomes Abeljo sa 10 pogodaka, ali je promašio vrlo važan sedmerac pri rezultatu 29:26.

U meču za 3. mjesto, Pari Sen Žermen je savladao umorni Vesprem 31:26. Tri gola za poraženi tim je dao Cetinjanin Vuko Borozan.

Pratite nas!