Voljela bih Đer i Brest da se sretnu u finalu - kazala je Katarina Bulatović nakon što su ove ekipe, kao i Vajpers i CSKA, izborile plasman na završni turnir Lige šampiona.

Proslavljena crnogorska rukometašica na našem portalu od početka Lige šampiona komentarisala je, iz kola u kolo, učinke ekipa i smatra da je CSKA, kao debitant, sa najmanje iskustva, najprijetnije iznenađenje sezone. Snagu Vajpersa vidjela je od starta u sjajnoj golmanki Lunde i desnom beku Nori Mork, dok je francuski tim naše Đurđine Jauković u dvomeču četvrtfinala pokazao najviše. Đer, na papiru, smatra Bulatović, prvi je favorit, ali treba sačekati kraj maja, jer je na F4 sve moguće.

- Ruski tim je naprijatnije iznenadio. Malo ko je očekivao prolaz protiv Bukurešta koji je imao veliku prednost iz prvog meča. CSKA sa dosta mladom ekipom ide na F4, a djelovao je kao da više želi pobjedu. Možda je Bukurešt mislio kako je nakon prvog meča završio posao i to je to... Previše odgovornosti bilo je na Kristini Neagu, a CSKA je igrao timski, dok kod gošći nije bilo previše igračica koje bi preuzele odgovornost. Sem, naravno, Kristine, i mislim da je to odlučilo. Dok je Bukurešt imao podršku sa gola bilo je ok, ali kasnije je sve bilo na strani CSKA.

Katarina je vidjela i iznenađenje u eliminaciji Rostova, ali...:

- S obzirom da nije igrala Vjahireva, možda i ne bih mogla da kažem da je Vajpers napravio iznenađenje. Ana je jednostavno Rostov. Pokazalo se i kod njih i u Bukureštu da jedna zvijezda, a o kvalitetima Kristine i Ane ne treba trošiti riječi, ne odlučuje, u ovom slučaju, za plasman na F4. Tim je taj koji pobjeđuje, a zvijezde, ipak, treba neko da prati. Rostov je bio blijeda sjenka bez Ane, nije ni priprijetio u prvoj utakmici. Vidjelo se u oba meča koliko norveškoj ekipi znači Mork ili Lunde. Vajpers je posao završio u prvoj utakmici, a Rostov u revanšu psihički iz svega nije mogao da izađe.

Brest je rutinski završio posao sa Mecom, u revanšu je odigrao neriješeno, nakon velikih ,,plus 10” kod kuće.

- Možda je Brestu bilo najteže, kao i Đeru, zbog visoke prednosti, iz prvog meča. Mec nije ona ekipa kakva je bila do prošle godine, a Brest je rutinski odradio posao.

Budućnost je sa mnogo boljim utiskom završila revanš u Đeru.

- Budućnost je mnogo bolje, a Đer puno gore, odigrala drugu utakmicu. Djevojke su popravile utisak iz prvog meča upravo onako kako su i najavljivale. Ali, kažem, teško je bilo Đeru i Brestu da igraju, a jednom nogom su na F4 - kazala je Bulatović.

    

Pratite nas!