Budućnost će se u subotu kompletirati, nakon skoro dvije sedmice pauze od rukometa vraćaju se obavezama reprezentativke Crne Gore i Norvežanka Emili Sando.

- Od prošlog petka počeli smo sa individualnim radom, ali svakako nam je pauza prijala nakon Svjetskog prvenstva. Znamo dobro koliko smo nakon Japana razmišljali o Španiji, o tom jednom golu, ali se sve završilo onako kako je za nas bilo najbolje. Od subote kreću pripreme za ono što jedva čekamo, a to je nastavak Lige šampiona krajem januara - kazala je Đurđina Jauković.

Radiće se punom parom do 25. januara i premijernog meča glavne runde protiv Savehofa u ,,Morači“.

- Na vrijeme ćemo početi pripreme. Mi smo, kao što sam kazala, od petka u individualnom programu, a igračice koje su bile tu, trenirale su i spremne su. Čeka nas početkom januara turnir Regionalne lige u Sloveniji, dobro će nam poslužiti u to sam sigurna. Posebno rad sa Krimom, u dijelu vježbanja odbrane i akcija za napad.

Naš tim glavni dio LŠ čeka sa četiri boda manje od Bresta i Đera (imaju po osam). U drugom kolu će na megdan šampionu, a u trećem će kod kuće sačekati ekipu iz Ljubljane. Lijevi bek ,,plavih“ vjeruje da će u boljem izdanju sačekati nastavak takmičenja.

- Mora biti bolje, jer lakih rivala nema u Ligi šampiona. Znam koliko su izuzetno svi motivisani protiv nas, posebno Krim sa kojim igramo duži niz godina. Savehof  će biti rasterećen, srećan što ima priliku da igra sa ekipom koja je dva puta osvojila Ligu šampiona. Smatram da će nam i te utakmice biti teške. Što se tiče Đera, ne mogu reći da smo na papiru jači od njih, ali smatram da možemo da se borimo sa njima i da je mjerilo teren. Papir nikad nije pobijedio, već ono što je na terenu. U odnosu na prvi dio Lige šampiona, moramo da se popravimo, jer smo u nekim utakmicama imali dosta tehničkih grešaka u tranziciji, napadu , a Đer će to znati da kazni. Takva ekipa jedva čeka te stvari i koristi to na pravi način. Njima  je prva grupa bila lagana, sad će biti spremniji, znaju da ih čekaju teške utakmice.

Ključ je, naravno, u odbrani.

 - Kada igramo odbranu kako znamo, onda možemo protiv svakoga - jasna je Jauković.

Cilj Budućnosti je da podiže formu i razmišlja od utakmice do utakmice.

- Iskreno, ne razmišljamo sa koje ćemo pozicije dalje, jer samo je bitno da idemo od utakmice do utakmice i podižemo formu. Znamo da nikome lako neće biti u četvrtfinalu. Nema potrebe da se opterećujemo, smatram da je najbolje da se fokusirmo na našu igru i nije bitno ko će u onoj drugoj grupi biti prvi ili četvrti.

 

Pratite nas!