U finalu Lige šampiona za rukometašice sudariće se aktuelni prvak, Vajpers, i najdominantniji tim u posljednjoj deceniji, Đer.

U „MVM domu” u Budimpešti, nošen podrškom prepunih tribina, ali i uz nesebičnu pomoć sudija Ane Vranješ i Marlis Veninger, mađarski gigant je savladao Esbjerg 32:27.

Đer je igrao izuzetno oštro u odbrani, ali je to bilo dozvoljeno, pa su se istakle i golmanke Silje Solberg sa 11 i Amandin Lejno sa sedam odbrana.

Najefikasnija je bila Stine Oftedal sa pet golova, po četiri su dale Lin Blom i Čenge Fodor, a Eun-He Rju je pored tri pogotka imala i šest asistencija.

U poraženoj ekipi najbolja je bila Heni Rejstad sa osam pogodaka, po pet su dale Kristine Brejstol i Vilde Ingstad.

U drugom polufinalu, koje su odlično sudile Crnogorke Jelena Vujačić i Anđelina Kažanegra, Norvežanke su savladale Mec 33:27.

Francuski tim je 1. poluvrijeme završio serijom 6:0 i preokrenuo na 15:14, još nekoliko puta imao minimalnu prednost u nastavku, ali nije bilo spasa kad se razbranila legenda svjetskog rukometa, 42-godišnja Katrine Lunde.

Žena koja je u karijeri osvojila sve je imala 17 odbrana, a izvanredna je bila i Marketa Ježabkova sa 12 golova, dok je Nora Merk upisala sedam.

Kod Francuskinja su odskočile Bruna de Paula sa pet i Orlan Kanor sa četiri pogotka.

Finale Đer - Vajpers igra se sjutra u 18 časova.

Pratite nas!