Itana Grbić podijelila je neke detalje koji su bili krucijalni za pobjedu Budućnosti nad Odenzeom u 12. kolu Lige šampiona. Prije svega motivacioni govor Bojane Popović kao klik za mnoge dobre stvari koje su ,,plave” radile na terenu.   

- Tokom posljednje analize rekla sam Pino, koja je bila pored mene, s obzirom kako nam je Bojana dočarala i objašnjavala neke stvari oko utakmice, da imam osjećaj da će da obuče dres i da će da igra. Kazala je ako već izlazimo na teren da izađemo bez alibija, a ko je umoran da kaže. Rekla nam je da nam niko ništa ne može zamjeriti, ali i da negdje postoji, bez obzira na sve okolnosti, energija koja može da nas spoji i dovede do dobrih stvari. Priča nas je dodatno motivisala, probudila je nešto što dugo nijesmo imali, a to je strast koja se može lako vidjeti na terenu. Upravo smo juče pokazali da je sve moguće u sportu.

Budućnost je na teren izašla dan nakon dugog puta od Rumunije do Crne Gore.

- Plašile smo se zbog umora, bilo nam je bitno samo zdrave da završimo meč. Ali u trenutku kada smo izašle na teren rekle smo: ovo nećemo da damo, naše je i bilo je tako.

Sve neke stvari i okolnosti koje nijesu sjajne i pozitivne zbližile su ,,plave”. Prije svega - ojačale.

- Ipak je najveći faktor Bojana, a sve ovo što se dešava je njeno. Znamo svi kakva je klasa bila od igrača i upravo je strast sa terena prenijela na nas kao trener.

Ritam nije došao glave rukometašicama Budućnosti. Koliko god da je januar naporan, prijale su im utakmice.

- Budućnist je uvijek bila u problemima zbog manjeg broja utakmica. Eto, prošle godine sam doživjela iskustvo da igram subota - nedjelja, po nekad u osam dana tri utakmice, što može biti plus i minus. Istina je da niko nije navikao na ovo i da imamo mali broj igračica u rotaciji, ali i dobro nam je došlo nakon dugog posta od povreda i problema sa koronom.

Sa novom ulogom - srednjeg beka Itana se dobro nosi. Iz meča u meč raste kao i ekipa, a sa Odenzeom su stigli golovo iz daljine.

- Najbolje što mi se desilo je Evropsko prvenstvo gdje sam dobila šansu da igram svaki drugi dan i sakupljam iskustvo i minute, a najveći faktor je bila Bojana. Dala mi je slobodu, vjeruje mi, a nakon riječi da od mene želi da čuje ideje za napad dobila sam još veće samopouzdanje.  Upravo sam u posljednjem meču dogovorila sa Jokom cepelin, a prije toga sam bila sigurna da ću pogoditi. Što opet govori o saradnji. Naučila me, kao i sve nas, da je rukomet igra što se i vidi na terenu. Non - stop ponavlja da uživamo i da je lopta naša omiljena igračka.

,,Plave” će u petak dočekati velikana - Đera u zaostalom meču 7. kola.

- Glupo je pričati o kvalitetu ove ekipe jer rezultati i trofeji sve govore. U blagom su padu forme, a sinoć smo baš komentarisali da li je moguće da ne mogu da izgube. Sa dugom klupom, odličnim igračicama nikad se ne predaju. U petak dolaze na naš teren, daćemo maksimum, borićemo se i vjerujem da ćemo do kraja ispuniti dogovor.

 

Pratite nas!