Rukometašice Budućnosti napokon će na teren, ,,plave” će u subotu, nakon što su posljednji meč odigrale 18. oktobra u Dortmundu protiv Borusije, u Bemax areni sačekati Valčeu u 8. kolu grupne faze Lige šampiona.

Prvi međusobni duel odložen je zbog korona virusa.

- Teško je pripremati se, držati fokus sa problemima koje imamo. Ali, željno očekujemo utakmicu, doživljavamo je kao praznik, svaki put kad imamo mogućnost da igramo - kazala je kapitenka Majda Mehmedović.

,,Plave” su do sada odigrale pet utakmica u grupi B, imaju skor pobjeda, remi i tri poraza. Trijumf protiv ekipe iz Rumunije mnogo bi im značio.

- Valčea je jaka i kvalitetna ekipa, koja je, kao i mi, imala problema sa koronom. Spremale smo se koliko se moglo i koliko nas je bilo na treninzima. Mi koje smo trenirale daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat - rekla je Mehmedović.

Valčea stiže u glavni grad Crne Gore oslabljena, sa problemima zbog virusa, ali Majda vidi izuzetnog protivnika.

- Biće nam teško da zaustavimo strpljivu i dugu igru u napadu, ali ako se postavimo dobro u odbrani i pomažemo jedna drugoj napravićemo im puno problema.

Najveća opasnost za Budućnost prijeti od Alisije Fernandez i Kristine Liščević, a na golu je uvijek dobro raspoložena, kapitenka Valčee i ,,lavica”, Marta Batinović.

- Rumunke neće doći u kompletnom sastavu, ali sigurno je da će biti teško. Ne samo zbog kvaliteta protivnika, već i zbog činjenice da smo imali dugu pauzu. Bez obzira na to očekujem pobjedu - kazala je golmanka ,,plavih” Atingre.

Francuskinja iz redova Budućnosti vjeruje u timski duh i sigurna je da će ekipa igrati sve bolje.

- Ekipa raste kako sezona odmiče. To je evidentno. Očekujem pobjedu koja bi bila važna u situaciji kada se ne zna da li će biti odigran meč protiv Đera narednog vikenda.

Pratite nas!