Rukometašice Budućnosti naredne sezone će 25. put biti dio najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Evropska rukometna federacija (EHF) je odredila distribuciju mjesta po državama, u muškim i ženskim evropskim kupovima za narednu sezonu, a na osnovu rezultata klubova u prethodnim sezonama.

Zahvaljujući činjenici da je naša država na 9. mjestu rang liste u ženskim evropskim kupovima, ima pravo na ukupno četiri mjesta u narednoj sezoni - jedno u DELO EHF Ligi šampiona za rukometašice i tri u EHF Evropskoj ligi (nekadašnji EHF kup).

Pored Crne Gore, zagarantovano mjesto u eliti imaju predstavnici Mađarske, Rusije, Rumunije, Danske, Francuske, Norveške, Njemačke i Sjeverne Makedonije.

Liga šampiona u novoj sezoni će se igrati u novom sistemu takmičenja, u preliminarnoj fazi dvije grupe sa po osam timova,  od kojih dvije prvoplasirane idu direktno u četvrtfinale, dok će ekipe plasirane od trećeg do šestog mjesta, razigravati za preostala četiri mjesta u četvrtfinalu.

Budućnost je dva puta osvajala trofej Lige šampiona (2012. i 2015. godine), a 2014. je poražena u finalu elitnog takmičenja.

Preostala dva evropska takmičenja nosiće novi naziv – nekadašnji EHF Kup sada je EHF Evropska liga, dok je Čelendž kup sada EHF Evropski kup.

Pratite nas!