Odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da prošiti SBBet Prvu mušku ligu, u kojoj će naredne sezone učestvovati RK Jedinstvo je veoma značajna za razvoj kluba i rukometa u Bijelom Polju, a klub će se maksimalno potruditi da opravda ukazano povjerenje, kaže predsjednik kluba Željko Rmandić u razgovoru za zvanični sajt Saveza.

Oslanjanjem na domaći igrački kadar, uz nadu da je za nama godina u kojoj su domaći igrači izašli napredniji i zreliji, očekujemo da se ravnopravno uključimo u borbu za sredinu tabele i na taj način dokažemo čelnicima Saveza da su donijeli ispravnu odluku proširenjem Prve lige, ističe Rmandić.

Šta za Vaš klub znači odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da nakon proširenja Prve lige, postanete član najvišeg ranga takmičenja?

- Koristim priliku da se u ime RK "Jedinstvo" najiskrenije zahvalim UO RSCG što je imao razumijevanja i prepoznao značaj proširenja Prve crnogorske lige, uz obećanje  da ćemo se maksimalno  potruditi da opravdamo ukazano povjerenje. Posebno me raduje činjenica da su ta dva kluba Sutjeska i Jedinstvo, jer je poznato da je rukometna reprezentacija Crne Gore, kako muška, tako i ženska, tradicionalno postizala jako dobre rezultate, upravo u Nikšiću i Bijelom Polju. Na naše zadovoljstvo, a nadam se i zadovoljstvo cjelokupne crnogorske rukometne javnosti, za naš klub je jako važno da bude u društvu najboljih, u cilju unaprjeđenja i popularizacije rukometa, kako u Bijelom Polju, tako i u Crnoj Gori, jer ne treba zaboraviti da je RK "Jedinstvo" kao trećeplasirana ekipa u Prvoj ligi Crne Gore 2018. godine, učestvovao u Čelendž kupu, i to kao jedini predstavnik Crne Gore u evropskim takmičenjima, te pokazao da je ozbiljan klub.

Koliko je navedena odluka UO RSCG značajna za razvoj igrača i rukometa u Vašem gradu?

- Veoma nas je obradovala odluka UO RSCG posebno zbog okupljanja omladine,  unaprjeđenja i  popularizacije rukometa u Bijelom Polju. Smatram da naš grad zaslužuje da ima prvoligaša u rukometu, a da RK "Jedinstvo" ima kapacitet i kvalitet, obzirom na dugu rukometnu tradiciju, ne bi li na taj način, ostali uz rame fudbalu, košarci i odbojci, koji  tradicionalno okupljaju veliki broj omladine. Viši rang takmičenja će nam u tome značajno pomoći.

Kakve su ambicije kluba u predstojećoj sezoni?

- Nažalost, ambicije kluba u predstojećoj sezoni će biti adekvatne nezavidnoj finansijskoj situaciji, koja je prouzrokovana globalnom pandemijom virusa COVID-19,  koja prati većinu naših prvoligaških klubova, kako u rukometu, tako i u ostalim sportovima. Oslanjanjem na domaći igrački kadar, uz  nadu da je za nama godina u kojoj su domaći igrači izašli napredniji i zreliji, očekujemo da se ravnopravno uključimo u borbu za sredinu tabele i na taj način dokažemo čelnicima RSCG da su donijeli ispravnu odluku o proširenju Prve crnogorske rukometne lige.

 

Pratite nas!