Ko je pomnije pratio ženski rukomet, sigurno je na utakmicama Crne Gore i Budućnosti primijetio tamnoputo desno krilo Švedske i Savehofa, Luiz Sand.

Ali, u januaru prošle godine stigla je neobična vijest - igračica francuskog Florija je odlučila da završi karijeru kako bi postala Lui Sand.

Već u januaru je podvrgnuta prvoj operaciji promjene pola, a Lui je u razgovoru za “Sportbladet” otkrio da je tek na pola puta.

- Jedva sam na pola puta. Proces promjene pola je dug - rekao je Lui, koji živi sa svojom djevojkom, fudbalskom reprezentativkom Švedske Emom Berglund.

Sand sada drži predavanja o svom životu, a počeo je i da trenira rukomet.

- Otkada sam završio karijeru, rukomet mi nije nedostajao sve do prije dva mjeseca, kada sam dobio gotovo maničnu potrebu za sportom. Sada treniram sa juniorima Savehofa, kao i sa prvim ženskim timom. Imali smo pauzu zbo koronavirusa, ali djevojke sada treniraju zajedno i ja sam sa njima, kao u dobrim, starim vremenima.

Možda će se vratiti na teren, ovog puta kao muško.

- Ta ideja mi je pala na pamet, ali za sada treniram rukomet samo zato što ga volim i čini da se dobro osjećam. Nikad ne reci nikad. Sada shvatam da sam puno vremena proveo u ovom sportu, što možda nisam kapirao kada sam se njim bavio. I veoma je zabavan, uživam u svakom treningu.

Kaže da se nije promijenio.

- Iznenadila me je podrška mnogih. To mi puno pomaže. Smiješno je da oni koji su me prije “poznavali” kažu da sam sazrio, a ja sam i dalje ono isto s.... - uz osmijeh je zaključio Sand.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve