- Ovo je najljepši, najteži i najvažniji dio naših karijera i bitan događaj za Crnu Goru. Srećna sam što smo se okupili i radujem se kada obučem trenerku sa našim grbom - poručila je Jovanka Radičević pred prvi trening ,,lavica” koje vrlo brzo očekuje nastup na kvalifikacionom turniru za odlazak na OI.

Naš tim u petak će protiv Norveške odigrati prvi meč, dva dana kasnije zakazan je duel sa Rumunijom. Najbolje dvije reprezentacije plasiraće se na OI.

- Posebno je zadovoljstvo baš zato što znamo da nas ovaj turnir vodi na OI. Svi znamo važnost Igara. Vjerujem da ćemo biti prave od petka do nedjelje i zajedno se radovati.

Protivnici su najteži.

-  Ne treba trošiti riječi o Norveškoj. Znamo kakva je to rukometna velesila i sigurno će biti teško, ali isto tako vjerujem u naš tim. Bićemo oslabljeni, sa nama nije Jeca, ima koronu, želimo joj brz oporavak, a sigurno ćemo se boriti i za nju.

Jovanka upozorava na Rumuniju.

- Rumuniju predvodi Kristina Neagu, to je dobra ekipa, sa novim selektorom. Biće i sa njima teško i zahtjevno, ali vjerujem u nas. Znamo šta nam znači sve ovo, bićemo maksimalno fokusirane i daćemo posljednji atom snage. 

 

 

 

 

Pratite nas!