Nekadašnja „lavica” i članica Budućnosti, golmanka Sonja Barjaktarović, u našoj anketi na 14 zanimljivih pitanja odgovarila je iskreno i otkrila mnoge stvari koje nijesu vezane za rukomet.

A ono što je rezultatski u rukometu bilo najvažnije zaokružila je 2012. godinom. Dva trofeja i olimpijsko srebro ostaju za čitav život.

Sonja je po završetku karijere počela da se bavi trenerskim poslom, radi sa mladim snagama u ŽRK Budućnost.

Najbolji tim svih vremena po tvom mišljenju?

- Golmanka Sesilija Leganger, lijeva krila Maja Savić i Sabina Soja, desno krilo Jovanka Radičević, desni bek Grit Jurak, lijevi bekovi Bojana Popović i Stanka Božović, srednji bekovi Ceca Kitić i Anja Andersen, pivotkinja Ljudmila Bodnjeva.

Najbolji tim od rukometašica sa kojima si igrala?

- Golmanke Sanela Knezović i Klara Voltering, lijeva krila Savić i Majda Mehmedović, lijevi bekovi Marija Jovanović i Popović, srednji bekovi Anđela Bulatović i Ana Radović, desni bekovi Katarina Bulatović i Gabrijela Tanase, desna krila Jovanka Radičević i Radmila Petrović, pivotkinje Suzana Lazović i Ana Đokić.

Ko su najbolji igrač i igračica sada, ali i svih vremena?

- Jovanka Radičević, što je starija, to je sve bolja i Eliz Ozel, koja je, vjerovali ili ne, i dalje aktivna i pleše po terenu. A najbolji svih vremena: fenomenalni Ivano Balić i Bojana Popović. Virtuozi koji imaju rukomet u malom prstu.

Sa kim si najbolje sarađivala na terenu?

- Sa Anđelom Bulatović, stubom naše odbrane.

Kojim dometima stremiš?

- Svi imamo isti cilj, ali ne i isti put do tog cilja. Smatram da sam kao sportistkinja ispunila svoje ciljeve. Trudim da uživam u svakom danu, da učim, radim na sebi i da rastem u svakom smislu te riječi.

Koji rezultat nikad nijesi zaboravila, i u pozitivnom i u negativnom smislu?

- Nezaboravna 2012. godina - od evropskog zlata preko olimpijsko srebra, do Lige šampiona. Svaki poraz teško pada, ali da nije poraza ne bismo znali koliko je slatka pobjeda.

Šta si najmanje, a šta najviše voljela da radiš na treninzima?

- Obožavam sve što je vezano sa loptom, uključujući i golmanske treninge. Suvo trčanje i teretanu nikada nisam voljela, i dalje imam noćne more od toga.

Da nijesi bila rukometašica, šta bi bila?

- Najvjerovatnije bih bila košarkašica.

Koji tvoj talenat, zbog sporta, nikad nije došao do izražaja?

- Mislim da najviše talenta imam za sport, to me je najviše zanimalo. Tako da tek sada otkrivam neke svoje skrivene talente. Iznenađena sam, ima ih mnogo.

Omiljena knjiga?

- „Mali Princ”. „Mnogo je teže suditi sebi samome nego drugima, a ko uspije sebi dobro suditi znači da si pravi mudrac”. „Gorski vijenac”. San Vuka Mandušića.

Omiljeni film?

- „What dreams may come”, „Life is beautiful”, „Gladiator”.

Najbolja prijateljica u sportu?

- Sportski život i put mi je donio prijatelje za cijeli život. Čuš mene prijatelje, kume: Anđelu Bulatović, Mariju Jovanović i Sanelu Knezović.

Hobi?

- Imam ih više - čitanje, jahanje konja, filmovi, kuvanje... Neostvarena želja mi je slikarstvo, tako da bih u narednom periodu voljela tome da se posvetim.

Najbolji savjet u vremenu pandemije?

- Potrudite se da više cijenite život, prirodu, ono što nam je dao bog. Provodite vrijeme sa porodicom i shvatite da je svaki trenutak neprocjenjiv. Potrudite se, radite na sebi da biste postali bolji ljudi.

Pratite nas!