Prethodnog vikenda u Univerzitetskoj dvorani pojavilo se dobro poznato lice - Alen Muratović.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac. za kojeg je Flenzburg 2008. oborio rekord Bundeslige i platio 700.000 eura za njegovu slobodu Valjadolidu, došao je da gleda Pionirsku ligu za djevojčice 2008. godište i mlađe.

Gledao je nekoliko utakmica, a najviše novog prvaka Trebjesu, koju vodi njegov drug iz djetinjstva i saigrač iz najmlađih dana, Miloš Bošković.

- Sviđa mi se projekat pionirskih liga. Za djecu je najvažnije da igraju što više utakmica, jer tako se najbolje napreduje. Srećan sam, naravno, i što je Trebjesa prvak sa mojim drugom na klupi - kaže Muratović.

Alen je u januaru 2009. doživio tešku povredu ramena, zbog koje je završio karijeru. Činilo se da je to kraj, ali se 2013. vratio na teren u dresu Kangasa, svog prvog kluba u Španiji.

Prije 15-ak dana je završio svoju 10. sezonu u tom klubu, i to opstankom u Asobal ligi, iako je klub iz Galicije imao najmanji budžet.

- Opstanak je veliki uspjeh za Kangas. U jednom trenutku je djelovalo da je to nemoguće, ali smo u drugom dijelu sezone vezali nekoliko pobjeda i opstali. U pretposljednjem kolu smo drugi putu u sezoni savladali direktnog konkurenta Gvadalaharu, što nam je i donijelo uspjeh.

Na pitanje da li ostaje, Nikšićanin koji u oktobru slavi 42. rođendan uz osmijeh kaže:

- Šta će im više ovaj starac? Šalu na stranu, sada se vraćam u Španiju i razgovaraću sa upravom, da vidim hoću li nastaviti da igram, preuzeti neku ulogu u klubu ili potpisati za nekog drugog.

Pratite nas!