Martina Mirotić odbranila je pet sedmeraca (od ukupno sedam) u posljednjem meču sa treće mjesto protiv protiv Gruda na turnira ,,Hadžići kup” u Sarajevu. Golmanka Ulcinja bila je jedna od najzaslužnijih za odlično izdanje crnogorske ekipe koja je osvojila treće mjesto (poraz na startu od domaćina) i zadovoljna se vratila kući.

- Izgubili smo prvi meč sa šest, a sa istom razlikom dobili posljednji na turniru. Stigli smo oslabljeni, igrali smo bez nekoliko standarnih igračica, a u taj prvi meč ušli smo bukvalno iz autobusa. Turnir nam je izuzetno bio koristan, nadam se da ćemo vrlo brzo izaći iz problema oko povreda i bolesti. Nastavak sezone se bliži, za vikend nas čeka Kup utakmica, a narednog kreću prvoligaške obaveze od Rudara, Nikšića - kazala je golmanka Ulcinja.

U Sarajevu je najbolji strijelac bila članica Ulcinja Aleksandra Nišavić, mogla je i Martina do titule najbolje golmanke ali... Nagrade su podijeljene između klubova, na ravne časti...

- U svakom slučaju, ovakav turnir nam je bio potreban. Nadam se da ćemo nastavak sezone dočekati u najjačem sastavu i nadam se da ćemo sezonu završiti u samom vrhu tabele. Imamo dobru ekipu, kvalitetno se radi, postoji i taj problem što smo maksimalno tri puta sedmični zajedno. Jednostavno, ne možemo zbog obaveza da se skupimo, ali klub je zaista sve uradio da nas ispoštuje. Imamo izuzetnu saradnju. Sve što smo dogovorili klub je ispoštovao - kazala je Mirotić.

Martina se nakon pauze od četiri godine priključila klubu i nakon sezone u drugoligaškom društvu došla je do elite.

- Volim rukomet i nedostajao mi je sport. Krenula sam u novu priču poslije duže pauze. Trenirala sam 12 godina i nije bilo lako da se ponovo uključim. Na sreću, sve je nekako brzo, dobro išlo, a s obzirom na okolnosti baš sam zadovoljna.

Golmanka Ulcinja kad god može radi individualne treninge.

-  Nemam mogućnost da radim golmanske treninge sa ekipom. Ali, kad god mogu, odnosno kada sma slobodna, jer radim, treniram individualno. Naporno je, ali sve stižem. Često sam umorna, ali ne odustajem. Vidjećemo dokle ćeme ovakav tempo i rad dovesti. Biću, naravno, uporna, jer je ipak najvažnije da čovjek proba i da se bori kako kasnije ne bi razmišljao o tome da sebi šansu nije pružio.

Statistika ide u prilog golmanki Ulcinja. U prvom dijelu sezone branila je od prve do posljednje (12) utakmice. Učinak je odličan: u prosjeku je imala 11 odbrana po čemu je lider (402-132 -  32,8%). Odlično se pokazala i sa sedam metara: 46-15.