Andrea Škerović obilježila je premijerno kolo crnogorske najjače lige. Mlada golmanka je odbranila ukupno 16 šuteva u pobjedi Rudara protiv Budućnosti II (25:22). Posebno je dobra bila nakon prvog poluvremena.

- Srećna sam što smo odigrale onakav meč, koji je bio bitan za nas nakon duge pauze. Bile smo željne igre, što se moglo i vidjeti. Svaka je dala maksimum i doprinos. Energija je bila navjerovatna, podrška ogromna i to je bio recept za pobjedu protiv starijih i iskusnijih od nas - kazala je Škerović.

Odbranama je definitivno skrenula pažnju na sebe. Puno joj je značila podrška, a lijepi komentari je neće uspavati.

- Najviše bih voljela da nastavim ovim tempom.

Škerović ima 16 godina, učenica je drugog razreda Gimnazije na koju nas njeno prezime podsjeća - podgoričke „Slobodan Škerović”. Uskladila je sve obaveze.

- Skoro cijela ekipa je u školi, zajedno sve postižemo i jedna drugu podržavamo.

Mlada golmanka počela je rukometom da se bavi prije šest godina. Prve treninge, gdje se i zadržala, obavila je u ekipi Podgorica 2013.

- Sasvim slučajno sam postala golmanka. Trenerica je pitala ko želi na gol, javila sam se, bila sam puna energije i tako je krenulo.

Prije rukometa trenirala je odbojku. Zbog čega je odlučila da promijeni sport:

- Na ovo pitanje nemam odgovor. Trenirala sam odbojku i došlo mi je tako. Odustala sam, od odbojke. U početku nisam bila sigurna da li sam napravila pravi izbor, ali na kraju je ispalo kako valja - kazala je Škerović.

Pogledajte neke od njenih najboljih odbrana na meču sa Budućnosti II.

Pratite nas!