Četiri dana od potpisivanja profesionalnog ugovora sa ŽRK Budućnost, Enisa Đoković se povrijedila, prognoze nijesu bile dobre, uslijedila je operacija prednjih ukrštenih ligamenata i pauza od osam mjeseci...

I tu nije bio kraj mukama mlade, talentovane rukometašice. Brzo je uslijedila nova povreda i još jedna pauza od sedam mjeseci.

Godinu i po strpljivo je čekala da stane na noge. Oporavila se. U međuvremenu je razmišljala kako dalje. Vagala je i teg je prevagnuo: u avgustu je stigla u Francusku i potpisala za trećeligaški klub Monkutan.

- Samim tim jer sam dosta vremena bila bez rukometa, postojala su razmišljanja da li da nastavim dalje. Ipak, dvije operacije na istoj nozi je nešto što te tjera da dobro razmisliš kako dalje. I doktori su bil skeptični. U međuvremenu, tokom duge pauze, javila se druga ljubav prema crtanju. I to sam mnogo zavoljela, upisala fakultet, možda bila spremna da se posvetim učenju, međutim, ljubav prema rukometu je presudila. Rekla sam sebi: Hajde, još jednom da pokušam. Na nagovor prijatelja i drugarica koje igraju rukomet, izabrala sam Francusku koja je rukometna sila i sportska nacija - ispričala je Đoković.

Zdravlje je služi. Igra, prvi je srednji bek ekipe iz okoline Nanta.

- Otvorila se opcija još jednom da probam. Sve je kako treba, zdravlje me dobro služi i mislim da nijesam pogriješila. Igram puno, sedmično po utakmicu koja mi treba i puno znači.

U ekipi sa njom su djevojke iz Makedonije, Srbije i Bugarske. Sa njima se osjeća bolje, a i jezičku barijeru zajedno lakše prevazilaze.

- U ekipi niko ne želi ili ne zna da govori strani jezik, u ovom slučaju engleski. To je velika prepreka za nas strankinje. Imala sam ogromnih problema u početku, jer sa moje pozicije, srednjeg beka, komunikacija je prioritetna. Zato sam morala odmah da naučim sve rukometne izraze na francuskom jeziku. Trener sada drži tablu i marker pored sebe, crta akcije i na taj način se dogovaramo i sporazumijevamo.Ali, dobro, ponekad, kada igrate rukomet najbolje je ćutati. Lopta je ta koja je najvažnija.

Kaže da je srećna.

- Srećna sam jer sam zdrava, igram i radim ono što volim. Daleko sam od kuće, ali srećom uklopila sam se i život je lakši. Želim da napredujem i nadoknadim propušteno. Gdje ćeme to odvesti, ne znam...

Pratite nas!