Završnica prvog kruga prvenstva bila je perfektna za Lovćen - rukometaši Duška Milića su u 9. kolu Prve lige savladali Jedinstvo u Bijelom Polju čak 20 razlike (42:22) i stekli četiri boda prednosti nad najbližim pratiocem.

Za to je zaslužna i ekipa Berane 1949, koja je prekinula niz od šest pobjeda Budvanske rivijere i slavila 27:23.

Derbi u dvorani pod Jasikovcem obilježili su Nemanja Đurašković i Duško Trifunović sa po osam golova, kao i Zarija Lutovac sa 16 odbrana.

Jednak broj zaustavljenih šuteva je imao Beranac na golu Budvana, Lazar Pešić, a njegov sugrađanin Vojislav Vukić je sa osam pogodaka bio najefikasniji u timu Dejana Dragnića.

Izostala je, međutim, pomoć igrača koji su vukli Budvane ove sezone - Marko Simović je realizovao pet od 13 šuteva, a Radivoje Đođić četiri od 10.

Lovćen je od početka dominirao u „Nikoljcu”, pa je Milić pružio šansu svim igračima. Petorica su dala po pet golova, Draško Kaluđerović četiri, a četvorica po tri.

Upisao se i 20-godišnji Pero Pravilović. Filip Borozan je imao 11, a Vuko Borilović sedam odbrana, dok su kod domaćih, koji su još bez boda, najbolji bili Nikola Jelić sa pet i Nikola Babović sa četiri pogotka.

Danilovgrad je iznenadio Partizan u Tivtu i sa dva gola u posljednjem minutu stigao do boda (30:30).

Bogdan Međedović i Nemanja Barac su dali po osam, a Đorđo Peruničić sedam golova za domaće, a kod gostiju su najefikasniji bili Miloš Jokanović sa šest i Aleksa Jokić sa pet.

Rezultati 10. kola

Jedinstvo - Lovćen 22:42 (10:19)

Partizan - Danilovgrad 30:30 (15:15)

Berane - Budvanska rivijera 27:23 (15:14)

Nedjelja

Komovi - Mornar 7 (18)

Slobodan je Rudar

Pratite nas!