Prvi poraz doživjela je reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu, ali i dalje drži sudbinu u svojim rukama.

„Lavice” su izgubile od Francuske 27:19 u prvom meču druge faze, ali već u utorak protiv Rumunije mogu da obezbijede plasman u polufinale.

Crna Gora je od početka meča imala problema u napadu, prvi gol postigla poslije skoro šest minuta, a nesavladiva na golu Francuske bila je Kleopatra Darlo, koja je na kraju imala 12 odbrana.

Nakon gola Jovanke Radičević na semaforu je bilo 2:2 što je, ispostaviće se, bilo posljednje izjednačenje na utakmici. Francuska je otišla na 4:2, a onda je u jednom navratu imala i plus pet - 9:4.

Na poluvremenu je bilo 12:9 za olimpijske šampionke, a onda je i početkom nastavka viđena ista situacija kao u prvom dijelu.

Crna Gora je ponovo oko šest minuta bila bez gola, a onda za 12 minuta dva puta zatresla mrežu Darlo. To su protivnice iskoristile i u jednom trenutku imale i 10 golova prednosti - 21:11.

Do kraja je uslijedio nešto bolji period igre našeg tima, nakon gola Radičević bilo je 22:17, ali uzbudljive završnice nije bilo.

Najefikasnija u crnogorskoj reprezentaciji bila je Jovanka Radičević sa šest pogodaka, koliko je za Francuskinje dala Fopa.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve