Za samo osam dana, Komovi su prešli put od pratioca Lovćena i Partizana, do možda i najozbiljnijeg kandidata za titulu.

Tim iz Andrijevice je prvo u punoj dvorani u Beranama savladao Cetinjane 31:22, a potom u još boljoj atmosferi i Tivćane (28:22) i sada s pravom cilja novi pehar.

Osvajač Kupa Crne Gore je dokazao da može da igra i bez svog najboljeg igrača Aleksandra Bakića, koji je isključen u 28. minutu pri vođstvu 12:11.

Crnogorskog reprezentativca su odlično odmijenili saigrači, a oduševio je 21-godišnji Balša Račić, koji je u našem izboru najbolji igrač 8. kola Prve lige.

- Publika nam je mnogo pomogla, a mi smo odradili naš posao. Vjerovali smo da možemo da dobijemo ova dva derbija i trudićemo se da što duže održimo ovaj nivo forme - ističe Račić.

Ono što nakon dva poraza u prva četiri kola niko nije smio ni da pomisli, sada se sve više pominje u Andrijevici - borba za šampionski pehar.

- Pokušaćemo da se borimo za titulu. Što bude do nas, to ćemo napraviti. Ali, još je rano za tu priču, idemo utakmicu po utakmicu.

Komovi su prava priča o entuzijazmu i odricanju. Iako treniraju u trošnoj, oronuloj školskoj sali, koja i nema dimenzije rukometnog terena, osvojili su Kup Crne Gore i sada su u igri za još važniji pehar. To im je možda i dodatni motiv.

- Nemamo dvoranu, treniramo u školskoj sali, koja je ispucala, nema rukometne dimenzije... Nemamo adekvatne uslove za trening, ali imamo veliku motivaciju i želju, da mogu da se ostvare veliki ciljevi čak i kada je neuslovno.

Račić (desno) sa Aleksandrom Bakićem i Nemanjom Milovićem

Po Popisu stanovništva iz 2011. godine, u Andrijevici je živjelo 5.071 stanovnik. Sada ih vjerovatno ima i manje, ali su samo dva igrača Komova nisu iz tog grada, već iz Berana: Milun Danić i Nemanja Marsenić.

- Svi se veoma dobro znamo, odlični smo drugovi, po cijeli dan provodimo zajedno. Imamo timsku hemiju, gledamo se kao braća, familija. I Danić i Marsenić su se odlično uklopili, sjajno se družimo - ističe Račić.

Na odličnu atmosferu u timu su uticale i bazične pripreme. Izabranici Đorđija Markovića su trenirali na nadmorskoj visini od 1.800 metara, a bili su smješteni u vikendicama sportskog direktora Srđana Radunovića i oca krila Nemanje Milovića. Sami su spremali hranu, uveče ložili vatru, bili kao porodica, a dnevno su trčali po 12 kilometara uzbrdo.

- Baš dosta su nam pomogle pripreme na Komovima. Zato sada i pružamo ovakve rezultate.

Na kraju, Račić nas je iznenadio sa željom, ali nam je brzo razjasnio.

- San mi je da zaigram u Švajcarskoj. Zašto? Tamo mi živi otac - zaključio je momak koji igra na pozicijama lijevog krila i desnog beka.

Igrači Komova su u nedjelju do dugo u noć slavili pobjedu nad Partizanom, a napravili su i tortu sa logotipom kluba, natpisom familija i imenima igrača, stručnog štaba i uprave.

Pratite nas!