Dragan Adžić priključio se rukometnim stručnjacima sa našeg govornog područja, koji u Regionu i šire predvode muške i ženske timove. Ideja je pokrenuta kako bi u periodu kada je sport stao, razmjenom iskustva i mišljenja, na različite teme, fokus ostao na rukomet. I za sada im dobro ide. Oko 300 trenera u grupi, putem video poziva, tri puta sedmično razmjenjuju mišljenja, a naš stručnjak je prije nekoliko dana imao zanimljivo predavanje na temu ,,Uloga trenera u sadašnjem trenutku izolacije i nakon nje”.

U otvorenoj i iskrenoj razmjeni mišljenja sa članovima stručnog štaba, trener Budućnosti pričao je o detaljima na kojima rukometni treneri treba da potenciraju i da se bave u narednom periodu.
Ništa, nakon korona virusa, neće biti isto - Adžić smatra da sport, nakon korona virusa, čeka novi početak za koji se treba pripremati.

- Nakon vremena adaptacije, realizacije nekoliko trenažnih nedjelja u kućnim uslovima, pravo je vrijeme, nakon rada sa članovima stručnog štaba, da pređemo na video konferenciju: stručni štab-igrač. Sve, naravno, sa ciljem pronalaženja načina za još bolje međuljudske odnose, ali i za veće davanje sebe u narednom, zahtjevnom periodu. Video konferencije ovog tipa u završnom periodu, kada bude najveće iščekivanje, mogu da budu idealna forma za rad na povezivanju svih članova tima i prezentaciji novog koncepta rada prije prvog zajedničkog treninga.

Adžić smatra da je potrebno stvoriti najbolje moguće preduslove za period kada ,,ništa neće biti isto”.

- Pripremimo se da budemo stabilni, pozitivni, smireni i izuzetno agilni i sa spremnim planovima za teren od A do Š. Pred nama je, definitivno, izazovan period, moramo dati svi više od sebe u radu kako bi pomogli funkcionisanju kluba u otežanim uslovima. Moramo da izvučemo i više od igrača na terenu u periodu koji dolazi, kao što moramo imati spremna rješenja u svim uslovima i situacijama koje možemo pretpostaviti da se mogu desiti.         

Naš rukometni stručnjak vidi još nešto:

- Vrijeme je za lidere i ljude od srca. Treba imati, zaista, osjećaj zahvalnosti za sve što imamo, jer nam to može dati potrebnu snagu za fokus na sadašnjost i može uticati na stresnost situacije i vanjskih faktora.  

Adžić je ,,problem” izjednačio sa prilikom i obrazložio:

- Poraz može biti pobjeda, povreda-zdravlje, loš dan-dobar dan, spakovani koferi-titula, ego na kvadrat-svi kao jedan...

Važan faktor, u prevazilaženju trenutne situacije i suočavanju sa stvarima koje sport čekaju, je bavljenje sobom.

- Uspjeh dolazi iznutra, a oslikava se spolja. Analizom sebe i rada, drugačijom od uobičajenih, postavljanje novih standarda ponašanja, koji će tražiti od nas period koji dolazi, je priprema za ono što nas čeka.