Ekipa je rasla tokom sezone, a pobjeda protiv vicešampiona Evrope koja je uslijedila nakon sedam poraza, nagrada je za ekipu i najljepši poklon koji sam mogla da dobijem od igračica za svoj rođendan, kazala je trener Budućnosti Bemax Bojana Popović nakon trijumfa protiv Bresta (30:28) u osmom kolu DELO EHF Lige šampiona.

- Presrećna sam zbog pobjede, ovo je najljepši poklon koji sam mogla da dobijem za rođendan. Tražila sam od djevojaka da pruže maksimum i bore se svih 60 minuta, vjerovala sam da možemo da dođemo do pobjede, nakon što smo u prvom meču pokazale da možemo da im pariramo. Kada se boriš kao što su to djevojke radile danas, onda ti se i vrate neke lopte u trenucima odluke i stigne nagrada. Odradili smo sjajan posao u odbrani u drugom poluvremenu, golmanke su bile na visokom nivou i mogu da kažem da su sve djevojke dale sve što su mogle da dođemo do ove pobjede. Srećna sam jer smo rasle tokom sezone, naučile mnogo stvari i ova pobjeda je došla kao nagrada i poklon koji sam od igračica dobila za rođendan. U posljednjih deset minuta ušli smo sa neriješenim rezultatom i to su momenti u kojima se grade velike karijere, u trenucima odluke su ove djevojke pokazale da imaju karakter – kazala je Popović.

Pobjeda još više dobija na značaju ako se zna da su joj značajan pečat dale djevojke koje su pokazale da je pred njima svijetla budućnost - 16-godišnji desni bek Jelena Vukčević postigla je dva gola na debiju u Ligi šampiona, a tri godine starija golmanka Jovana Kadović upisala nekoliko važnih odbrana u trenucima odluke.

Matea Pletikosić je odigrala najbolji meč u dresu Budućnosti i sa 12 golova bila junakinja velike pobjede.

- Sve djevojke su dale svoj doprinos, uvijek neka iskoči i pokaže da mirna glava donosi dobra izdanja. Jovana je unijela dodatnu energiju na golu, Jeca je u trenucima odluke, kada se igralo gol za gol, odigrala nevjerovatno iako ima samo 16 godina. Na taj način se postaje veliki igrač, otvaraju se neke nove stvar i vidite ko je za velika djela, ovo je bilo divno veče za nju, u meču u kojem se prvi put našla u sastavu u Ligi šampiona. Jovana je sa nama od početka sezone i ona je rasla kao i ostatak tima. Matea ima veliku potrošnju, ali sjajno diriguje igrom našeg tima. U nekim utakmicama njena igra nije onakva kakva ona želi da bude, ali poslije svih ovih utakmica, danas nam je servirala ovakvo izdanje – zaključila je Popović.


 

Pratite nas!