Novi selektor rukometaša Slovenije je Ljubomir Vranješ.

Nekada sjajni srednji bek trofejne generacije Švedske će treći put u karijeri voditi neku selekcije, jer je ranije bio na klupama Srbije i Mađarske.

Vranješ je naslijedio Veselina Vujovića, koje je Rukometni savez Slovenije (RZS) otpustio zbog čuvenog skandala i riječi igraču Zagreba, Slovencu Aleksu Vlahu, da umre...

RZS je saopštio da je kontaktirao mnogo stručnjaka, a da se na kraju odlučio za čovjeka koji je bio šampion Evrope sa Flenzbzrgom 2014. godine.

Vranješ, koji u posljednje vrijeme nema trenerskih uspjeha, pa je bukvalno otjeran iz Mađarske i Vesprema, sada vodi švedski Kristijanstad, a biće 11. selektor Slovenije.

https://twitter.com/rzs_si/status/1206877842736328704

- U posljednjih osam godina Slovenija je imala dva selektora. To znači da smo napravili dobru selekciju i razmišljali barem srednjoročno ili dugoročno, ako ne i dugoročno. Boris Denič, koji je započeo ovo razdoblje, učinio je izvanredan posao. Isto vrijedi i za Veselina Vujovića, s kojim smo otišli na Olimpijske igre i osvojili bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Tražili smo trenera najvišeg nivoa stručnosti i iskustva. Ljubomir Vranješ ispunjava sve naše kriterijume. Na izbor je uticala i činjenica da je izuzetno ambiciozan, gladan uspjeha i vjeruje u naš tim - rekao je predsjednik RZS, Franjo Bobinac.

Sa novim izabranicima, Vranješ će 26. decembra početi pripreme za Evropsko prvenstvo, a 3. januara će debitovati na prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije u Slovenj Gradecu. Dan kasnije, “dežela” će igrati sa Crnom Gorom u Trbovlju.

Slovenija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi u Geteborgu sa Švedskom, Švajcarskom i Poljskom.

- Učinjena mi je velika čas izborom za selektora Slovenije. Radujem se što ću raditi s izvanrednim igračima i članovima stručnog štaba. Vjerujem da smo svi spremni da naporno radimo za uspjeh - rekao je Vranješ, koji je potpisao ugovor do 2024. godine.

Pratite nas!