Grupa A Evropskog prvenstva, u kojoj će igrati reprezentacija Crne Gore, toliko je izjednačena da svi mogu do glavne faze.

Osim Hrvatske, „lavova” i Bjelorusije, i Srbija cilja jedno od prva dva mjesta, a selektor Nenad Peruničić je ubijeđen da njegov tim može i više od toga.

- Bitno je da budemo zdravi. Primarni cilj je da prođemo u drugi krug, a moje mišljenje je da ovi momci mogu i više od toga - rekao je Peruničić.

Najveći problem za Orlove su povrede golmana. Dejan Milosavljev je operisan i neće ići na Evropsko prvestvo, a iz sastava je ispao i Todor Jandrić. Zbog toga Peruničić računa samo na Vladimira Cuparu i Tibora Ivaniševića, pa bi imao ogroman problem ako bi se neko od njih dvojice povrijedio.

- Neću da neko ugrozi zdravlje, koliko god da je važan. Ne želim da mučim ni sebe ni povrijeđenog igrača na taj način. Nikada sa kvalitetom golmana nismo imali problem.

Čovjek koji je kao igrač imao nadimak Terminator cijeni sve rivale u Gracu.

- Posljednjih nekoliko prvenstava Belorusija je redovan učesnik, opasna i dobra ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Hrvatsku dobro poznajemo, znam šta sve mogu, dok je Crna Gora mlada ekipa, u naletu poslije pobjede nad Danskom u kvalifikacijama. Jako cijenim sve selekcije, sa velikom pažnjom prilazimo svim protivnicima - poručio je Peruničić.

Srbija će u subotu i nedjelju igrati prijateljske mečeve sa Egiptom u Beogradu i Nišu, a potom će nastupiti na Zlatnoj ligi u Mecu i Parizu, gdje će joj 3. decembra rival biti Francuska, a dva dana kasnije Norveška.

Pratite nas!