Osim utakmice Francuska - Crna Gora, večeras su na programu još dva meča na 14. Evropskom prvenstvu.

Rukometni savez Danske je učinio sve da organizuje šampionat, a igračice će pokušati da se oduže i osvoje 14. medalju na velikim takmičenjima, a prvu poslije bronze na Svjetskom prvenstvu u Srbiji 2013.

I dobili su vjetar u leđa - sjajna golmanka Sandra Toft se oporavila od povrede kuka i braniće večeras (20.30 časova) protiv Slovenije.

- Navikle smo da igramo pred punom dvoranom, a sada će „Jiske bank boksen“ biti praktično prazan. Ali, potrudićemo se da damo maksimum, jer znamo da će svi naši navijači sjedjeti kući, gledati utakmice i držati nam palčeve - rekla je Mete Tranborg, prvi desni bek u timu Jespera Jensena.

Dankinje su u grupi sa „lavicama“ i Francuskinjama, ali vjeruju da mogu da idu do kraja.

- Imam dobar osjećaj da možemo da doguramo daleko. Ako sredimo neke male stvari, možemo da osvojimo medalju - naglasila je Tranborg.

Od 18.15 časova, kada se igra utakmica Francuska - Crna Gora, u Koldingu će se sudariti Mađarska - Hrvatska. Tim koji zajednički vode Gabor Danji i Gabor Elek je apsolutni favorit, jer je koronavirus izuzetno oslabio ionako slabe „vatrene“.

Utakmica Holandija - Srbija, koja je bila planirana za večeras od 20.30, odgođena je za sjutra, jer je jedna igračica u timu Ljubomira Obradovića pozitivna na koronavirus i stavljena je u izolaciju.

Kompletna srpska delegacija je radila novi test, sjutra ujutro će drugi i ako sve budu negativne, moći će da se suprotstave svjetskom šampionu.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve