Olga Sekulić apsolutno ništa ne može da zamjeri svojim igračicama. Naprotiv, zadovoljna je učinjenim u jesenjem dijelu sezone!

Vrlo je ponosna na ono što je Devetka uradila u proteklih osam utakmica, na četiri pobjede koje im garantuju mirniji nastavak sezone.

Upravo sjutra počinju pripreme za ono što ih čeka u nastavku prvoligaške sezone.

- Radićemo kod kuće, možda odemo negdje, vjerovatno do Ulcinja. Pauzirali smo dvije sedmice, a počinjemo u sastavu koji je završio prvi dio sezone - kazala je Sekulić.

Prvi dio sezone na ovaj način je ocijenila:

- Kako smo prošli, baš sam zadovoljna. Ušli smo u sezonu bez priprema, jednostavno, skupili smo se pred prvenstvo. Nekih većih ambicija nemamo. Sačuvali smo, vjerovatno, prvoligaški status, a bili treći ili četvrti, Evropu sigurno nećemo igrati.

Koliko mogu još bolje igračice Devetke?

 - Prije svega moram da kažem da su djevojke slabo dolazile na treninge, neke su počele da rade i vrlo teško su usklađivale obaveze. Uprvo i zbog toga,  obzirom koliko smo trenirali,  prezadovoljna sam prvim dijelom sezone. U ovoj godini nam je baš teško, sve je teže i teže. Uz sve to radimo četiri puta nedjeljno, po sat, što je premalo.

Cilj kluba je jasan.

- Imamo dosta igračica koje su tehnički dobro obučene, ali, kao što sam već kazala, problem je trening. Znam da ekipa može bolje od ovoga što pokazuje, ali nama je, veoma važno, da neke od njih isplivaju i  napreduje.

Finansije muče Devetku.

- Teško nam je i po pitanju novca. Da imamo bolje uslove, sponzore, bilo bi drugačije, zato ne možemo puno da očekujemo. Nadamo se da će u budućnosti biti bolje. Zbog svega ne možemo ni igrače da zadržimo. Kada napune 18 godina uglavnom odlaze.

Nekadašnja zvijezda rukometa i zvijezda Budućnosti redovno prati izdanja nacionalnog tima.

- Imamo veliku šansu da odemo na Olimpijske igre. Imali bi šansu i da je neko drugi organizovao kvalifikacioni turnir. Mislim da smo najbliži  Igrama Norveška i mi.

O završenom SP u Japanu, gdje je Crna Gora osvojila peto mjesto, Olga kaže:

 - Baš je bilo teško, ali nikako ne smijemo da budemo nezadovoljni sa petim mjestom. Praktično smo sa svima mogli da igramo. Bili smo tu, i kad smo gubili bili smo blizu. Jedino, eto, sa Ruskinjama nijesmo, koje su bile bolje, ali samo u tih nekoliko minuta. Na kraju su i one kiksale, a bile su glavne za osvajanje zlatne medalje. Vidjeli ste ko je igrao finale. Kakvo iznenađenje.

Budućnost?

- Moj klub, nadam se da će biti bolji i da će ući u četiri.

Od čega zavisi plasman na završni turnir LŠ?

- Od svega, jer sve igra ulogu. Zdravlje, hemija, povrede, forma... Jedan igrač može sve da poremeti, posebno nama. Ako samo jedan iz postave fali, može biti teško. I ne samo nama, već i ekipama sa dužom klupom.

Vidi Olga mogućnost da se Đer pomjeri sa trona.

- Ima recept, sigurno, ne igraju ni oni nešto sjajno. Posjeduju kvalitetnu klupu, ali to uvijek ne igra važnu ulogu. Finansijski su moćan klub, ali, nikad se ne zna, nekad je i šest igrača dovoljno za pobjedu. Nije Budućnost, ni u moje vrijeme, imala nešto dugačku klupu. Kod pokojnog Vinka vazda je sedam, eventualno još jedan igrač, vodilo glavnu riječ na terenu. Nadam se da će naša postava biti zdrava i glavna osovina.

Pratite nas!