Hrvatski rukometaši su nakon dva produžetka srušili Norvešku 29:28 u Stokholmu i plasirali se u finale Evropskog prvenstva.

U maratonskom dvoboju Hrvatska je bila na rubu poraza u oba produžetka.

U prvom je tri sekunde prije kraja Marino Marić izborio sedmerac na asistenciju Domagoja Duvnjaka, koji ga je i iskoristio.

U drugom su Norvežani imali napad za pobjedu, ali je Goran Johanesen prerano šutirao, i to pravo u Marina Šega, a Željko Musa iz polukontre svojim prvim golom na utakmici, a trećim na prvenstvu, postao heroj.

https://twitter.com/EHFEURO/status/1220787269788819456

- Nismo imali snage za razmišljanje. Stajali smo na terenu i gledali se, bilo je zombi stanje. Drago mi je zbog Željka da je dobio loptu kojom je riješio utakmicu. Srećan sam, ovo ide u istoriju hrvatskog sporta, drago mi je da sam učestvovao u ovome. Moram poslati Duvnjaku poljubac od svih Hrvata - rekao je Marić i poljubio Duvnjaka, pa dodao.

- Sad nećemo slaviti, već ćemo odmarati. Idemo napokon da spavamo s medaljom oko vrata. Sad moramo da se oporavimo i odemo do kraja. Čeka nas potpuno drugačiji protivnik, ali idemo po zlato - zaključio je Marić.

Hrvati su dva puta bili olimpijski i jednom svjetski šampioni, a na evropskim prvenstvima su dva puta bili srebrni. Možda im treće finale bude srećno.

Pratite nas!