Sa jednom od legendi Budućnosti i crnogorske rukometne reprezentacije - Sonjom Barjaktarović, razgovarali smo uoči treninga pionirki 2008. godište i primjetili (očekivano) ogroman žar sa kojim se predaje jednoj od najmlađih podgoričkih ekipa.

Sonja je, naravno, ekspert za rad za golmanima, to je bila njena profesija, a djeca, uopšte, mogu puno toga da nauče od djevojke koja u kolekciji ima najveću medalju - olimpijsku.

- Počeli smo sa radom prije desetak dana, ali prije ulaska u salu djevojčice su po planu i programu odradile kondicioni dio priprema. Ovo je jedna talentovana generacija i želja nam je da izvučemo maksimum. Potrudićemo se i da bude tako - kazala je Sonja.

Mlade rukometašice uskoro očekuje nastup u Kodio Pionirskoj ligi.  U ekipi je oko 26 rukometašica. Među njima su talentovane golmanke.

- Za golmane treba vrijeme i strpljenje, a mislim da smo ih do sada, konkretno kompletnu ekipu, naučili nekim važnim stvarima. Pred njima je vrijeme, treba da nauče polako da igraju i znam da ne možemo drugačije bez da razmišljamo o pobjedama. Treba da gradimo pobjednički duh što je najvažnije i da probudimo to kod njh kroz ligu. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti kroz utakmice.

Sonja kaže da je zavoljela generaciju 2008.

- Da me nijesu pridobila ne bih bila ovdje i da nije zanimljivo ne bih se bavila ovim poslom. Pronalazim sebe u ovoj generaciji koju ne smijemo da pustimo jer je sada pravo vrijeme za njih. Zaslužuju puno - jasna je Sonja.

Pratite nas!