Rukometni savez Crne Gore i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) nastavljaju saradnju.

To je ozvaničeno danas u prostorijama ,,crnogorske kuće rukometa” nakon što je izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović uručio ček koji predstavlja donaciju od 25 hiljada eura predsjedniku Saveza Petru Kapisodi. Tako je nakon ugovora o sponzorstvu iz prošle godine, dogovoren nastavak saradnje, koja bi trebalo da doprinese daljim uspješnim nastupima prvenstveno reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni, te razvoju rukometa u svim centrima naše države.

Uz podsjećanje da je CEDIS prva kompanija sa kojom je Rukometni savez Crne Gore zaključio sponzorski ugovor u mandatu nove uprave ,,crnogorske kuće rukometa”, Kapisoda je istakao da vjeruje da će i 2020. godina biti uspješna za crnogorski rukomet, što će biti na zadovoljstvo kako navijača i ljubitelja rukometa, tako i svih sponzora i partnera Saveza.

- Nastavak saradnje je logičan sljed događaja nakon brojnih uspjeha koje smo zajednički ostvarili u 2019. godini. Naši rukometaši i rukometašice su bili učesnici evopskih i svjetskih smotri, čime smo zadržali mjesto u krugu država koje imaju svoje predstavike na najvećim takmičenjima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ali okrenuti smo novim izazovima - uveliko smo u olimpijskoj godini, koja je veliki izazov za sve nacionalne saveze i sportiste, a naročito za naš koji u svojoj trofejnoj riznici ima jedinu olimpijsku medalju koju su crnogorski sportisti osvojili nakon obnove nezavisnosti. Stoga, vjerujem da će rukometašice krajem marta proslaviti olimpijsku vizu, da će rukometaši u junu izboriti prolaz na Svjetsko prvenstvo i da će ovo ljeto biti uspješno i za naše mlađe reprezentativne selekcije. Ako bude tako, a siguran sam da će naši momci i djevojke dati sve od sebe da opravdaju očekivanja, ulaganja društveno odgovornih kompanija kao što je CEDIS će dobiti puni smisao. Još jednom izražavam zadvoljstvo što je kompanija CEDIS prepoznala Rukometni savez Crne Gore kao partnera sa kojim može da ispuni svoje poslovne ciljeve i vjerujem da će saradnja biti na duže staze i na zadovoljstvo obje ugovorne strane - kazao je Kapisoda.

Đukanović je naglasio da sport, pored takmičarskog, ima važan vaspitni, zdravstveni, kulturni, socijalni i drugi značaj, te da se u CEDIS-u razvoj sporta posmatra kao dio ukupnog razvoja države i društva.

- CEDIS kao društveno odgovorna kompanija sa posebnom pažnjom bira  partnere kojima će pružiti finasijsku podršku. Da je naša prošlogodišnja odluka o partnerstvu sa Rukometnim savezom Crne Gore bila ispravna pokazali su rezultati koje su timovi naših selekcija postigli na međunarodnim takmičenjima. Svi smo bili ponosi na naše “Lavice” i osvajanje petog mjesta na Svjetskom prvenstvu, potom na učešće naše seniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, kao i osvajanje srebrne medalje naše muške  kadetske reprezentacije na prvenstvu Mediterana, drugu godinu zaredom. Ovo su veliki rezultati, a za nas u CEDIS-u su posebno značajni jer smo tim rezultatima makar malo doprinijeli. Činjenica je da se rukometu u Crnoj Gori pristupa stateški, što potvrđuju rezultati rada, ali i razvoja igračkog kadra na svim nivoima. U takvoj situaciji je, svakako, mnogo lakše kada ne morate brinuti o finansijama i u tom smislu je važna podrška partnera kao što je CEDIS. Ono što svi možemo  učiti od naših rukometnih selekcija, bez obzira da li se bavimo sportom, radimo u korporaciji, organizaciji ili instituciji, su  zajedništvo i timski duh koji su neophodni za postizanje uspjeha, a po čemu su naše,,lavice” i ,,Lavovi” prepoznatljivi. Zato vjerujem da ćete nas na predstojećim takmičenjima, a ima ih dosta ove godine, ponovo učiniti ponosnim i da ćemo zajedno slaviti vaše uspjehe. Imate našu podršku, CEDIS  je uvijek uz najbolje - kazao je Đukanović.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas!