Poraz od Španije i dalje boli rukometašice Crne Gore.

I boljeće ih bar do kraja glavne faze Svjetskog prvenstva, možda i duže ako ne uđu u borbu za medalje u Japanu, kojoj su bile tako blizu i još imaju šansu.

Ali, život ide dalje i „lavice“ moraju da se izbore za primarni cilj - makar 7. mjesto i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Tome bi mogle da se značajno približe ako sjutra (10 časova po našem vremenu) savladaju Japan.

- Teško mi je pao poraz Španije, jer smo u većem dijelu utakmice mi bile te koje su vodile i držale je pod kontrolom, ali smo izgubile. Što je tu je, idemo dalje, već danas se spremamo za utakmicu sa Japanom - naglasila je Andrea Klikovac.

Crna Gora je na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj izgubila od Japana 29:28, a dva duela prije tog je dobila sa šest razlike: na SP u Danskoj 2015. (29:23) i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine (30:24).

- Igrale smo već nekoliko puta sa Japanom, znamo da su nezgodna ekipa. Igraju rukomet koji nama baš i ne odgovara, ali smo spremne i odgovorićemo na pravi način.

Klikovac ima jednostavan recept za trijumf.

- Ako odigramo čvrsto i gusto u odbrani, biće polukontri i kontri.

Šansa za polufinale još postoji, možda bi bile dovoljne pobjede nad Japanom i Švedskom, ali je u fokusu samo borba za OI.

- Nama je najbitnija pobjeda nad Japanom i da ostvarimo cilj zbog kojeg smo došle. Kasnije da razmišljamo o nekim većim rezultatima - rekao je desni bek Bukurešta.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve