Azija je srećan kontinent za Andreu Klikovac

Kao juniorka osvojila je sa crnogorskim timom bronzanu medalju u Južnoj Koreji, a kraj 2019. godine upamtiće po plasmanu seniorskog tima na kvalifikacioni turnir OI.

Igrač iz sjenke, džoker, prepoznatljiv po odbranbenim zadacima, pokazala je novi kvalitet u Japanu. Golovima, konkretno u trijumfu nad Švedskom, potvrdila je da se na ljevoruku igračicu može i mora računati.

- Znam koliko mogu, ali uvijek je na treneru da sam vidi i odluči. Trener uvijek donosi prave odluke, ko treba i koliko da igra. Naravno, Katarina je svih ovih godina bila na vrhunskom nivou, čast je sa njom dijeliti teren i to što sam je mijenjala u odbrani da bi bila odmornija za napad. Bila sam srećna u tim momentima, a još srećnija jer sam dobila prostor u ofanzivi i iskoristila ga - kazala je Klikovac.

,,Lavice“ su ranije riješile pitanje plasmana na kvalifikacioni turnir. Ispostavilo se da je odlučujući trijumf bio nad Švedskom, u posljednjem meču grupe 2.

 - Naše srce je prelomilo. Umorne smo, puno je utakmica iza nas. A svaka utakmica bila važna, pod moranjem i pritiskom. Koliko god smo spremne bile, ipak, nije bilo lako. Iskreno sam zadovoljna, mada ostaje žal za utakmicom sa Španijom, ali ne može baš uvijek sve da bude kako bi mi htjeli. Prvenstvo je, zaista, bilo teško i jako, mi smo odigrale dobro i ostvarile najbolji rezultat na SP.

Srbija?

- Stvar perstiža, mislim da smo i mi i one previše iscrpljene. I Srbija je imala teške mečeve, ali za ovakvu utakmicu... Posebno smo motivisani kada igramo jedni protiv drugih. Sigurna sam da ćemo dati maksimum. Nadam se da ćemo pobijediti.

Olimpijske igre su blizu, ali Andrea je i oprezna.

- Moramo biti oprezni. Ne znači da će lako da nam kvalifikacije prođu. Trebaće nam mnogo snage da izborimo plasman na OI. Na kvalifikacije gledam kao na malo finale SP.

 

Pratite nas!