Drugim porazom Brazil je zakomplikovao prolaz u narednu fazu SP.

Reprezentacija, koja je već obezbijedila plasman na OI, izgubila je danas od Južne Koreje 33:27, a na premijeri sačekalo ih je neugodno iznenađenje sa Njemačkom. Dobru partiju Amorim i drugarice pružile su samo u remiju sa Francuskom (19:19).

Južnoamerička selekcija ima samo bod nakon tri kola, pet manje od Njemačke, četiri od Južne Koreje, a dva od Danske i Francuske. Mnogo toga moraće još da se poklopi, ne samo pobjeda u narednom kolu protiv Danske, da ova selekcija prođe dalje.

Zato lider grupe odlično gura. Njemice su i danas, u neizvjesnom meču, za gol bile bolje od Dankinja (26:25),  a Francuska je očekivano bila jača od Australije (46:7).

U grupi D je sve jasno, u posljednjem kolu Rusija i Švedska direktno će odlučivati o bodovnom saldu. Ova dva tima su bez poraza nakon tri odigrana meča. Šveđanke su danas lako slavile protiv Japana (34:26), a Ruskinje odradile posao sa Kongom (34:13), dok je Argentina bila bolja od Kine (34:28).

Nakon letećeg starta sa Holanđankama, te odličnog prvog poluvremena sa Norvežankama (na kraju, ipak, poraz), Slovenke su zastale i kod druge prepreke u Japanu. Angola je iznenadila (33:24) i umanjila šanse Ani Gros i drugaricama da prođu grupa A.

Zato skandovska ekipa sve bolje i bolje gura. Norveška je pobijedila Srbiju (28:25) za maksimalnih šest bodova iz tri kola. Po četiri boda u grupi A imaju Holandija (slavila protov Kube 51:23) i Srbija, na dva su Slovenija i Angola, a bez pobjede je Kuba.

Naredna kola donijeće odgovor ko će dalje i sa koliko bodova.

Sjutra igraju derbi Srbija i Holndija. Za kraj (6. decembra) je poslastica: Srbija-Slovenija, Holandija-Norveška.

Pratite nas!